Back in battle

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 21 Jan 2009 12:36

05:44.000N 078:45.000E

Nice with a few hours rest from the wind this morning. Managed to get some real food down, sleep an hour each, clean up the mess down below, check everything on deck, tighten the shrouds and get our storm sails rigged. Before long we were back into struggle again. Conditions are rough, but we are doing quite good. Going more against the weather now, but Silene is moving along very well. Should be into better contiotions in one or two days (counting down the hours).

Det var bra med et par timers pause fra vinden et par timer i morges, i det vi rundet tuppen av Sri-Lanka. Vi fikk i oss et ordentlig måltid mat, sov en time hver, rydda opp, sjekka alt på dekk, stramma vant og rigga stormseil. Ikke lenge etter var vi igang igjen. Vi krysser nå over Gulf of Manner, og ingen båter har hatt noe bra å si om seilasen over her den siste uka.Det er forståelig. Det er ganske ruskete forhold, og vi teller timer til vi er over. Bortsett fra mangder med vann over dekk og mangel på søvn, går alt bra. Vi går ganske mye mot vind og sjø nå, men Silene klarer seg bra i slike forhold. Burde være ute av det værste været om et døgn eller to.