Underway to the Corinth Canal

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 7 May 2009 08:23
07:13.000N 025:04.000E

Tuesday was a bad day. A gale from the north was screaming past the islands and swell entered the harbour. Rain was poring down non-stop. We'd slept only a few hours during the night as we were being tossed around and the lines were chafing against the rocks. We'd put all kinds of protections on, but they kept falling off, so had to check the lines every hour. We were tied longside to a low concrete dock. The wind was pushing us away from the dock, but sometimes series of big seas would come in, and from outside it looked like the boats would be high and dry (thrown up on the dock) by the next wave. We didn't feel safe anough to leave the boat unnatended, so spent the day down below, only going out to check the lines.Some yachts were tied up on the windward side of anouther dock and had to try the impossible task of moving (as they were getting crushed onto the dock). It took hours (and at least ten men), but they made it in the end (not without damage though). In the evening, the wind and seas died down and we could finally get some sleep. Woke up seeing the sun again yeaterday morning. What a relief!! Decided to give it another day before heading off as the seas may need more time to come down than the wind. Took a bus to Periaki which is Paros' "main city", and from there took another bus & ferry to Antiparos, beein tourists for a day. Sun was out all day making the temperature bearable even for our tropically spoiled blood. Took loads of photos and walked around all day. Beautiful surroundings and still very quiet (off-season). Pusblished a few of the photos last night..... Now, motorsailing towards the east end of the Corinth Canal which represents a great shortcut towards Italy. Hope to arrange a canal transit for tomorrow. Wind is very light, but beacause it is mostly from NW in this area (headwinds), light winds are way better for us than gale... All well!

Tirsdag var en dårlig dag for oss. Vinden blåste med storms styrke fra nord og satte opp sjø som snek seg hele veien inn i den lille havna vi lå i. Det regnet ustanselig. Vi hadde sovet superdårlig hele natten fordi båten beveget seg i bølgene og fortøyningstauene gnagde på stein og mur. Vi hadde arrangert vannslange-biter, plankebiter og stoffbiter både her og der for å beskytte tauene, men bevegelsene var så kraftige at alt forflyttet seg og falt ned med ujevne mellomrom. Vi (les: Jørn) måtte ut støtt og stadig og flytte på beskyttelser og tauverk. Vi lå fortøyd med siden til en lav brygge. Vinden satte oss ut og bort fra bryggen, men innimellom kom en serie med stygg sjø. Utenfra kunne det se ut som båtene når som helst skulle bli kastet helt opp på steinbrygga. Inni båten kjentes det ikke fullt så ille ut, så vi holdt oss stort sett inne. Et hotellrom, eller bare en cafe med varm drikke var virkelig forlokkende, men vi torde ikke forlate båten (hotellrom var vel dessuten ikke i vår prisklasse -vaskeriet skulle ha 150 kroner for en vask; vi har fremdels skitne klær....). Noen båter var fortøyd slik at vinden presset dem inn i brygga og de måtte til med den umulige oppgaven å flytte seg før de ble knust. Det hele var et dagsprosjekt (og krevde misnt ti mann). De fikk tilslutt lagt seg i litt mindre farlig posisjoner, men ikke uten skader på skrog og propeller... Utpå kvelden, mens vi satt ombord i Nabob og varmet oss på en kopp te (de lå enda værre enn oss, og jeg lurte faktisk jeg skulle klare å komme ombord der i det hele tatt slik som båten kastet på seg), roet vinden seg endelig. Vi fikk en god natts søvn, og våknet til strålende sol i går morges. For en lettelse.... Vi bestemte oss for å gi det en dag til før vi satte til havs. Det tar ofte litt tid før sjøen legger seg på havet når det har blåst såpass ille. Dermed slo vi oss på turistbølgen for en dag. Vi tok buss til Periaki, som er Paros "hovedstad". Derfra tok vi buss og ferje til Antiparos whor vi tilbragte dagen med å tusle rundt (nesten helt alene, sesongen er visst ikke helt igang ennå) i vakre greske strøk. Solen varmet godt, og det riktig deilig, selv for oss med vårt tropiske tynne blod. Fotoapparatet var stadig oppe, og noen av bildene publiserte Jørn i går kveld (jeg prøvde å hjelpe til, men sovnet....)...... I morges, etter å ha fått ombord ferske brød fra bakeriet, slapp vi fortøyningene og satte kursen vest mot Korinth Kanalen. Vinden er veldig svak, så det bli motorkjøring. Det er enten storm eller stille her, og siden det alltid blåser fra NW, og det er dit vi skal, er vel still det beste vi kan få. Vi har alle (to) seil oppe, og er klare om det skulle blåse litt i vår favør :) Korinth kanalen representerer en dyr (takk mor), men flott snarvei mot Italia. Vi håper å kunne få arrangert en transit i morgen allerede. Alt vel.