15.05.07 kl 18:30

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 16 May 2007 03:49
09:11.300S 132:39.000W

Vi har absolutt ingen vind. For å være helt korrekt, blåser det nå 2 knop, eller 1m/s.... Ikke akkurat mye nei. Vi kjører motor, og i all hemmelighet legger jeg om kursen litt her og der -for å unngå alle bygene som ligger rundt oss. Jeg er ikke aå glad i regn, selv om Jørn mener det er tull. "Du tåler da litt regn"..... Jeg gjør kanskje det, men det er mest behagelig å unngå det, regnet altså.

Motoren ville typisk nok ikke starte da vi prøvde i formiddag. Den har ikke vært i bruk på 14 dager, siden all lading av batterier har foregått vha solceller, slepe- og vindgenerator. Etter å ha hostet mengder av saltvann ut av eksosen, valgte den heldigvis å dra i gang likevel -og går nå som en klokke :)

Vi snakker alltid om at vi bør kjøre motoren litt jevnlig når vi er ute og seiler -for å topplade batteriene og for å sjekke at alt fungerer som det skal. Men så fort seilene er oppe, virker det som en bråkete affære, og vi utsetter og utsetter. Mulig vi snart lærer. Vi skulle gjerne hatt en maskinist ombord, og i mangel på en, hender det at Jørn må ta en telefon til Thomas for å få råd ;)

Vi har akkurat spist pizza til middag og nå venter oppvasken.

ALT vel