City life

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 29 May 2008 05:56
As usual, city visit has been very stressful. As we've been in marina, we've had to work looong days on the boat to justify the marina fees. We have, however, got lots of stuff done. Jorn went yesterday trough the entire city with a trolley from the supermarked to get fuel in jerry cans from the cheapest gas station around (I know -we overdoing the saving money bit somethimes, but someone told us the station was three blocks away -not three kilometres.....). I think it was quite a struggle to get the trolley up and down from the foothpaths and cross roads...

We done loads of laundry -and during the weekend, there was a fantastic marked. We've got plenty of fruits and vegetables onboard now which is great.

The plan was to leave Cairns early this morning, but just as we were about to let the last line go, a diving boat was about to set of -towards the Great Barrier Reef. Jorn, who has not dived since Fakarava, asked to come. They said they'd give him a 100 dollars discount on a daytrip with two dives. One minute later he was off. So now, I've got all day -on my own. I haven't been on my own this long since we left Norway, but I'm sure I'll manage :)

Tomorrow, we're off to Port Douglas.

Bylivet har som vanlig vært supertravelt og vi har flydd rundt i alle retninger og fikset og ordnet. Desverre har vi ikke sett så mye utenfor byen, men det vi har sett av Cairns har vært veldig positivt. Her har de et fantastisk frukt- og grøntmarked i helgene, og vi har nå båten full. Det er om å gjøre å få spist alt før det blir dårlig. Det er ikke spesielt varmt, så varene holder nok en stund.

Det har gått infeksjon i operasjonsarret slik at deler av det er nå sprukket opp og blitt væskende sår. Etter et par dager med hydrogenperoxide og antiseptisk salve, ser det imidlertid ut som om infeksjonen er under kontroll. Ikke akkurat bra for den kosmetiske siden av saken, men ikke noe å gjøre med det. Ellers er helsa bra.

Vi gjør så godt vi kan for å bruke minst mulig penger, og i går var Jørn på tur med en skranglete handlevogn fra et supermarked for å fylle diesel på kanner. Det er mye billigere diesel på bensinstasjoner enn i havna, og vi hadde hørt at bensinstasjonen lå tre kvartaler unna. Den lå heller tre kilometer unna og Jørn hadde et svare strev med å få vogna opp og ned alle fortauskantene. Skulle tatt bilde, det må ha sett litt komisk ut.

Jeg var på "lifeline" for å fornye garderoben med brukte klær, men det var ikke så mye der som falt i smak (!). Forhåpentligvis blir det varmere snart. Selv Jørn går stort sett kledd i ull for tiden.

Avreise var planlagt tidlig i morges, og etter litt lite søvn (ja, forholdene er virkelig tilrette for litt søvn her, men vi hadde litt mye å gjøre...) slet vi oss opp klokken seks for å gjøre oss klare. Fem på åtte var vi klare til å dra, da Jørn fikk øynene oppp for en dykkerbåt klar for avreise ut til Great Barrier Reef. Han snakket med noen ansatte, og skulle få 100 dollar avslag på dagstur med to dykk. Ett minutt senere var jeg alene... Han har ikke hatt et eneste dykk siden Fakarava, så jeg håper de får en fin dag der ute.

Nå har jeg en hel dag -for meg selv. Det tror jeg ikke har hendt siden vi var i Bergen, men jeg skal nok klare meg:)

I morgen tidlig seiler vi videre til Port Douglas. Etter værmeldingen å dømme, ser det ut til at det kan ta et par dager før det blir mulig å seile videre derfra. Vi håper vinden skal roe seg litt slik at vi kan vi kan ankre ute på øyer og rev på veien nordover.

Kos dere i sommervær hjemme

xxx E&J