Hurra!!!

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Fri 24 Apr 2009 14:47
31:22.610N 32:20.620E

We're in the Med!!! Navigated this second half of the canal on our own with no problems. Had an argument with a pilot boat who wanted "gifts"..... trying to run us down to show they were serious, we shouted we would call the harbourmaster, and they finally let us go. Happy to be out here no, although conditions are no good for sailing. Plan is to go north to avoid strong winds west of us.

Endelig i middelhavet. Klarte oss gjennom siste halvdel av kanalen uten problemer, og var veldig fornøyde med å slippe pilot ombord. I det vi passerte Port Said, kom pilotbåten likevel ut og forlangte bestikkelser. Vi slang over litt for å slippe at de skulle kjøre oss ned (mens Jørn forsøkte å manøvrere unna så de ikke skulle knuse inn i skutesiden). De var misfornøyde med mengden sigaretter og dollar og kjørte etter oss igjen mens de ropte at de skulle ha mer. Etter litt skriking og unnamanøvrering truet jeg med å ringe havnesjefen (hadde faktisk nummeret klart på telefonen, dette er ikke et ukjent fenomen), og da trakk de seg unna. Det var en lettelse å komme ut på havet selv om seilingen ikke kan sies å være verken behagelig eller effektiv. Planen for øyeblikket er å komme seg nordover for å unngå kraftige vinder lengre vest.