Leaving Aden

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Mon 9 Mar 2009 07:51
We're leaving Aden today. W're both sick with some stomach bugs, and it is going to be rough weather, at least for about 30 hours. Jørn is in fever. Rally left yesterday, but we decided to sit out for another day and maybe have a better passage trough the strait Bab el Mandeb (Gates of Sorrows), the entrance to the Red Sea. Leaving today with 6 other boats, as waiting longer will only give worse conditions.. Aden has been good. Culture very different, and although I don't feel safe without Jorn nearby (has been some negative reactions from men), most people are very friendly and welcoming. We went sightseeing only for a day, as we had lots of boatwork to do. Also everything takes lots of time; buying diesel required hours of paperwork, filling water took hours due to low pressure. Crossing fingers now that we'll be able to make miles north without weather or sicknes stopping us.

Vi seiler fra Aden i dag, begge dårlige etter å ha spist lokal mat. Jemensk mat er ikke bra for norske mager (selv om de norske magene ikke har vært i Norge på lenge). Jørn har feber, og er i dårligst form. Rallyet seilte i går, men vi bestemte oss for å vente en dag til i håp om å få litt bedre forhold gjennom stredet Bab el Mandeb (Gates of Sorrows), som utgjør inngangen til Rødehavet. Det har blåst veldig kraftig der de siste dagene. Om vi venter lengre, vil vi få motvind, så vi må seile i dag, sykdom eller ei. Vi drar med minst 6 andre båter. Aden har vært en fin opplevelse. Fremmed kultur, og selv om jeg ikke føler meg trygg uten Jørn i nærheten (det har vært et par ubehagelige, ikke farlige, episoder med negative reaskjoner fra menn), er de aller fleste veldig hyggelige og immøtekommende. Vi har dersverre ikke fått sett så mye annet av landet enn området rundt her, men hadde en veldig fin dag på sightseeing i Aden og omegn for et par dager siden. Jørn har brukt mye tid på vedlikehold og småreparasjoner. Jeg har sett en del på ruter nordover. Alt tar tid i fremmede land. For å fylle diesel, må man gjennom en tidkrevende prosess med papirarbeid på ulike kontorer. Vanntrykket er så lavt at det tar vinter og vår og få fylt en 20-liters kanne. Ellers alt vel. Vi krysser fingre for å få gjordt unna en del mil nordover nå, uten å bli stoppet av vær eller sykdom. Neste stopp blir i Eritrea eller Sudan, avhengig av vær og vind.