Back where she belongs

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 6 Jan 2009 05:43
07:57.080N 098:26.744E

"Silene" was lifted back into the water yesterday afternoon just in time to catch the tide out the channel and into deep water again. Except for Jorn's jaw (which, does seem to get better now) everything went smooth on the hard. We cleaned, anti-fouled, polished, waxed and much more -in just two days. The yard was proffessional and every appointment was kept as promised -on the minute (a new experience for us). We're now anchored outside a fantastic small island, hoping to get the time for a walk on the beach later today. We're checking all rigging and the stearing system, making sure everything is safe for the passages starting in a few days.

Silene ble løftet på vann igjen i går ettermiddag, akkurat i tide for å komme med høyvannet ut kanalen fra marinaen. Med unntak av Jørns kjeve (som nå ikke lenger er hoven fra halsen til øyet), gikk alt fint på land. Vi fikk vasket, stoffet, polert og vokset -og masse mer, på kun to dager. Verftet/marinaen var profesjonelle og holdt alle avtaler -på minuttet (det var en helt ny opplevelse for oss). Skulle egentlig bare mangle når man ser på regningen, men ;) Vi ligger ankret utenfor en fantastisk koselig liten øy her på østsiden av Phuket. Planen var og gå videre til Ao Chalong is syd i dag. Der er det ikke spesielt koselig, men lettere tilgang til å få ordnet ting og tang. Vi ombestemte oss, og stemte for koselig. Forhåpentligvis får vi tid til en tur i land i ettermidag. Vi holder på å gjøre klare for avreise, og i dag er det riggsjekk og smøring av styringen. Seiler sydover i morgen.