Cairns

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Mon 26 May 2008 22:55
16:55.149S 145:46.888E

Our Fitzroy visit got a bit shorter than expected due to heavy rain and fresh weaterly winds (from which the anchorage was totally exposed). Instead we decided to sail into Cairns already on Friday. We anchorad outside the marina for the night -got ourselves coffee and key for hot showers from Blue Marlin -and had a comfortable night at anchor. Saturday morning we went in for a berth in the marina, and during the day we had lots of stuff done. Radar is now working, the engine got a new fresh water pump. The thermostat was also broken, but we could not get a new one. The experts are telling us it is ok for now, just have to get it fixed before the north sea.

Monday we need to seach for more spare parts -and today laundry, vegetable marked and supermarked (and lots of more) re on the list.

Cairns is, by the way, a nice place.

Vi lot snorkling være snorkling og forlot Fitzroy tidlig fredag i plaskregn og kraftig vind. I elven her i Carins var det stille og rolig, og vi ankret utenfor marinaen for natten. Vi fikk oss en deilig varm dusj, samt kaffe og lapper i Blue Marlin...

Natten var fin, deilig med litt søvn. Tidlig lørdag gikk vi inn i marinaen, og vi har allerede fått fisket en del av tingene på listen. Radaren er nå i orden og motoren har fått ny ferskvannspumpe. Termostat kunne man ikke få tak i her (ikke til vår motor ihvertfall), så det får bli senere. Vi kan visst kjøre uten her i varme farevann. I dag og i morgen, står det skaffing av mer reservedeler, grønnsaker, mat -og en hel del annet, på lista. Forhåpentligvis får vi tid til å se litt mer av byen også. Det ser veldig fint ut her :) Været er ganske så ufyselig, så det er en bra dag å holde seg i havn på.

xxx E&J