14:31.000N 58:58.000W

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 17 Dec 2006 15:19
Søndag 17.12.06 kl 15:00
 
118 nautiske mil igjen til St.Lucia. Været minner mer om en veldig dårlig vestlandsk sommer enn noe annet. På vår 6 timers nattevakt i natt, seilte Arild og jeg minst 4 av dem gjennom squalls. En skikkelig regnskyll i Bergen vil aldri bli det samme -her regner det så hardt og mye at sjøen legger seg flat.
 
Vi prøver å holde en viss fart slik at vi skal komme til land akkurat i det det blir lyst i morgen. Hvis det går for fort tenker vi å bremse litt i natt. Har lyst til å ta litt bilder  i det vi kommer frem -og seiler inn til St. Lucia.  Vi har egentlig hatt ganske god fart i hele dag, men seilte oss nettopp inn i en enorm svart sky. Foreløpig har skyen ingen vind å by på, men jeg kan høre at vinden uler i nærheten, så det er bare å rulle inn seil og skalke luker.
 
Rart å nesten være fremme. Det har, selv om det har vært litt stress innimellom, stort sett vært veldig fint å være her ute. Det har jo også vært hyggelig å selskap av Temptation på turen, selv om jeg har blitt fryktelig utålmodig innimellom. Tror vel bare de har vært veldig engstelige for å måtte seile alene resten av turen. De liker veldig godt å ha andre båter i nærheten -så nærme som mulig :)
 
Ombord har alt gått fint. Vi har stort sett gått 2 og 2 på vakt, 6 timer av gangen. Vi har hatt ansvar for byssa  (alle måltider, oppvask, rydding etc) 2 dager hver på omgang. I tillegg har vi vasket (toalett, dørk og bysse) 2 ganger i uken -også på omgang. Så selv om båten har vært virkelig stappfull har vi stort sett klart å holde det levelig inne (ute har det jo sjelden vært tørt). Jeg tror imidlertid det blir et større problem nå når vi kommer til land, og skal bo 4 stk ombord . Vi har utrolig mye som må vaskes, ryddes og ordnes  (altså intet nytt), men det er ikke så lett å få gjort noe når det er bagasje eller folk på hver eneste kvadratmeter. De synes nok  (mannskapet) at vi har mye rare regler og vaner ombord, men det blir jo gjerne sånn. For oss er dette vårt hjem -for dem er det et transportmiddel.
 
Nå er det ikke lenge til vi må fylle luft i fendere og finne frem fortøyningstrossene. Må bare sove litt først... og komme oss ut av denne skyen...
 
Takk for følge alle sammen -og for hyggelige hilsener på Iridium
 
See you in St. Lucia