Long Island

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 17 Mar 2009 16:59
18:46.340N 037:39.810E

We had a very nice trip today in sunny conditions with light northerlies. We were able to turn off the engine for the last four hours and were flying along in 6-7 knots. Now anchored behind nice island with a bunch of other yachts and will keep going to Suakin tomorrow morning.

Vi hadde en flott tur i dag og gjorde unna nesten 60 nautiske mil i nordlig retning. Det var skyfri himmel og lette nordlige vinder. Vi motorseilte første halvdel av turen, men da vinden etterhvert svingte mer over på NE kunne vi skru av motoren. Silene fløy avgårde i 6-7 knop. Ligger nå ankret bak en fin liten øy sammen med en liten gjeng andre seilbåter og kommer til å fortsette nordover til Suakin i morgen. Har akkurat hatt en merkelig hendelse ombord i det et uidentifisert objekt kom flygende inn her i mørket. Det hørtes ut som et helikopter, hadde lysende orange øyne og liknet en blanding av flaggermus og møll..... Vi har nå tatt på myggentt over lukene for å holde farlige afrikanske kjempe-insekter ute :)