Komodo dragons

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 24 Aug 2008 05:42
08:42.189S 119:39.485E

We are in Komodo national park, on Rincha Island. Here you can spot the famous (world's largest lizzards); komodo dragons. On a guided hike yesterday, we saw a few of these big animals (grown male 90-100 kg, can easily kill a water buffalo). We also spottet several animals of following species; timor deer, monkey, water buffalo and different birds. This morning we decided to go further south on the same island and had a most interesting sail in up to 30 knots of wind on the nose and five knots of current pushing us from behind. Now, we are wondering how we are going to make it north from here. Probably, we'll have to wait a few days and try to catch the north-going current.

Vi ble litt lengre enn ventet i Labuan Bajo og måtte ha på et lite legebesøk før vi forlot landsbyen. Øreinfeksjon og infeksjon i opreasjonsarret fra februar skapte litt ubehag, men er nå under kontroll. I går seilte vi videre, til øya Rincha som er en del av Komodo nasjonalpark. Parken huser rundt 2500 komodo drager ( som er verdens største varaner, eller øgler). Og på en (godt overpriset) tur med en parkvokter så vi i går et par praktfulle (og skremmende) eksemplarer. En voksen hanndrage veier 90-100 kilo, er omtrent tre meter lang -og spiser kjøtt.... En drage dreper og spiser digre vannbøfler lett som bare det. Vi så også bøfler, rådyr, apekatter og ulike fugler på turen. I morges flyttet vi oss sydover på øya. Her er ingen parkvoktere og vi tenkte å gå tur på egenhånd her, men etter å ha sett dem (dragene) på nært hold i går, er jeg ikke lenger så tøff. Vi får se hva det blir til. Vi hadde en enorm strøm da vi seilte sydover i dag, så det er ikke sikkert vi kan seile nordover igjen før vi har nordadgående strøm på riktig tid av dagen (sola må stå høyt for at vi skal kunne se grunner og rev). I mellomtiden er kikkerten i flittig bruk for å se hva som rører seg inne på land. Et rådyr vandrer i vannkanten og et par aper leker i steinrøyse ved enden av stranda.