Great hospitality

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 16 May 2009 15:21
We're still here in this typical Italian town where we're experiencing the greatest hospitality ever. We've paid 20 euro for the marina berth and can stay as many nights as we wish (read in our book thet 60 per night is average for Italy). Water and electricity is free of charge. The manager drove Jorn and Kaj to the fuelstation with jerry cans to get fuel yesterday (and included a good sightseeing around the area). Nobody speaks any english, and yet people are more helpful than anywhere we've been. It's a fair walk from the boat to town, but we'll always get offered a ride by someone. Our italian phrasebook (which we found in a bookswap in Thailand) has come in very handy. Today, we walked past a hairdresser on our way back from town. When Jorn said he couldn't afford a haircut (he really needed one), we were told "no problem". Jorn got a real decent haricut, and I got my hair washed, cured and blow-dried -at no cost at all. All communication done by body language and the phrasebook. We had great fun -and I think they had as well. Still waiting for a Low pressure to pass, and not sure if we'll be going tomorrow, or staying one more day.

Vi er fremdeles her i denne "lille" ( 40 000 innbyggere), typiske Italienske byen -hvor turister, eller fremmede, slett ikke er hverdags. Vi blir møtt med en fantastisk gjestfrihet, og til tross for at ingen snakker mer enn to ord engelsk (det var ei på apoteket som kunne kanskje 5), får vi ved hjelp av kroppsspråk og godvilje ordnet det aller meste. Vi har betalt 20 euro for marinaplassen, og kan ligge så lenge vi vil for denne prisen (har lest at gjennomsnittlig marinapris for en båt på silene's størrelse er rundt 60 Euro per natt). Vann og elektrisitet på brygga er gratis. Marinasjefen har kjørt Jørn og Kaj med dieselkanner til bensinstasjon, og inkluderte en omfattende sightseeingrunde på turen. Det er en god spasertur mellom havna og byen, men overhodet ikke problematisk å få haik om vi ønsker det. Vi har en liten, gammel Italiensk ordbok/parlør som vi fant i en bokbytte-hylle i thailand. Den har vist seg å være nyttig her. I dag har vært på cafe (for første gang siden Australia), på frukt- og grøntmarked, hos den lokale slakteren, -og hos frisør. Hos sistnevnte fikk Jørn hårklipp, mens undertengende fikk massasje, vask, kur og føn -alt uten kostnad overhodet...... Vi fikk til og med en diger kurv nyplukkede jordbær med oss hjem. All kommunikasjon foregikk med armer, bein og parlør, og jeg er ganske sikker på at de hadde det minst like morro som oss.... Vi venter fremdeles på at et Lavtrykk skal passere, og er ikke helt sikre på om det blir seiling allerede i morgen, eller om vi skal vente en dag til. Det ser ihvertfall ut til å ha sluttet å regne nå.