Group sailing

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 25 Feb 2009 11:58
Just about to leave port, already hours delayed (by poor preparations on a few boats), and already frustrated about sailing in a big group. No secret that cruisers are a special kind of people, which are used to make their own decisions. Now, we are to perform the miracle of putting 25 yachts (of various shapes and sizes) in a diamond formation and stay that way for 700 miles, regardless of conditions. If we can do this without loosing our mind (or our temper), we can do everything. Good thing is, that this is so hard, we're kind of forgetting about all the pirates.....

I ferd med å forlate havna, allerede timer forsinket pga dårlige forberedelser fra et par andre båter, og allerede superfrustrert over gruppeseiling...... Ingen hemmelighet at seilere er en spesiel type mennesker som alle er vant til å ta sine egne avgjørelser (og mange mener klart at de har eneste riktige løsning)..Akkurat nå skal vi til med det store kunststykket å seile 25 båter (av ulike typer, størrelser -og skippere) i en diamantformasjon -og holde denne de neste 700 milene. Større test på tålmodighet og evne til samkjøring kan vel nesten ikke finnes. Klarer vi dette uten å miste vettet (eller temperamentet), da klarer vi alt. Det positive er at dette er så vanskelig (jeg har allerede satt meg nede i båten for å slippe å se på alle som sliter med å finne sin plass her ute), at man nesten glemmer at det er pirater her ute.