Airlie Beach

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Mon 12 May 2008 10:50
We are anchored in the big bay of Airlie Beach which is the mainland-center, or gateway, to the Whitsunday Islands and the Great Barrier Reef. Here are, you won't believe how many, tour agencies, charter boats and backpackers.

We arrived here around noon today after a three hours sail from Hook Island. The rest of the day we were quite efficient, getting filled up on fuel and water -and stocking up with food. The supermarked was a good walk away from the dinghy dock. Walking back, we carried one 75 L backpack, one 35 L backpack, one 15 L cooler bag and a number of plastic shopping bags -filled with food... We made it all the way back -and even found room for everything in the boat, so very happy about that.

Tomorrow we have a few loads of laundry to do, a number of things to sort out using internet -and we have a rigger to see about getting a new baby stay made. Hopefully he can make us a new one during the day so we'll be ready to sail furhter north Tuesday or Wednesday.

Vi ligger for anker utenfor Airlie Beach, utgangspunktet for all utfart til Whitsunday øyene og The Great Barrier Reef. Her kryr det av turoperatører og charterbåter. Vi kjenner oss litt priviligerte som kan farte rundt på alle øyene på egen hånd -og snorkle og utforske på egne premisser.

Når det er sagt, så er vi nok blitt ganske så borskjemte etter å vært i stillehavet, så snorkle-opplevelsene her har foreløpig ikke kommet på noen topp-10 liste.

I morges seilte vi inn hit til fastlandet for å kjøpe litt frukt og grønt (og mer), vaske klær og få laget nytt babystag.
Det vi rakk i dag inkluderte fylling av vann, diesel og bensin -samt besøk på supermarkedet. Med fulle sekker på 35, 75 og 15 liter, samt en rekke poser fyllt med løk, poteter og diverse var det litt av et slit å gå de 30 minuttene tilbake til jolla. Med litt slitne rygger og superlange armer kom vi tilbake til båten og den største utfordringen (etter den økonomiske) ved å handle -hvor skal varene plasseres i båten? Alt forsvant denne gangen også -inn under benker og skott.

I morgen er vi klare for klesvask, internett (betale regninger, bestille reservedeler og utstyr etc) og nytt babystag til riggen. En superbonus ville jo også være om vi kunne fått oss en varm dusj i ferskvann. Hver gang vi er i land, bærer vi rundt på shampo, rent undertøy og håndklær -i tilfelle vi skulle snuble over en dusj (noe vi ikke gjør så ofte, det blir som regel kaldt vannpå dekk).

Som dere sikkert forstår, er alt vel ombord. Etterhvert som vi kommer nordover fryser vi mindre og mindre. Vi håper det er slik for dere der hjemme også etterhvert som sommeren titter frem.

xxx E&J