Khor Nawarat, Sudan

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 15 Mar 2009 05:39
18:14.973N 038:19.773E

This is heaven after a 6-days passage (even a nice one). We have good protection from northerly winds (unbelievable that we just made it in here before wind turned) and the surrounding reefs make sure water is completely flat. The only inhabitants around are a bunch of camels living on the islands. They make the view from the anchorage quite exotic. We actually became energetic when arriving yesterday. Jorn got the supporting stays for the radar mast fixed (they broke on the way to the Maldives), and maintained lots of other bits and pieces. I cleaned up the boat and made bread and pizza (yepp, we know, sex roles are evident onboard, but there is no way I could undertand how engine etc works ). Slept like babies all night. Today, we're up for a relaxing day.

Dette er paradis etter 6 dager til havs (selv om det var en ganske bra seilas hit). Her har vi god beskyttelse fra noordavinden som nå har satt inn. Utrolig nok rakk vi akkurat inn før vinden gikk på nord (merk at det ikke bare var flaks, vi har sjekket vær minst 3 ganger daglig og gjordt mange beregninger på fart og ETA). Revene som ligger rundt oss her ute på ankringen sørger for at havet er helt, helt flatt -som å være i hus. De eneste lokale inærheten er en gjeng kameler på øyene. De, og omgivelsene, utgjør et fantastisk eksotisk syn. Vi fikk faktisk litt ånden over oss da vi kom inn her i går, og fikk unnagjordt en hel del prosjekter. Bla fikk Jørn fisket støttestagene på radarmasten (de brakk i de voldsomme bølgene på vei til Maldivene), samt vedlikeholdt en rekke andre ting og tang. Jeg vasket båt og bakte brød og pizza. Rollefordelingen er mer tydlig her enn hjemme, antakelig fordi jeg ikke har spesielt god forståelse for hvordan motor etc skal stelles med. Vi sov supergodt i natt, og er klare for en avslappende dag i dag.