Underway to Gibraltar

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 10 Jun 2009 08:59
36:19.630N 005:04.150W

There was a short break in the strong westerlies on Sunday. We took advantage and moved a bit further west -to Marina la Bajadilla in Marbella. Sunniva and Mari joined us for the sail (which sadly turned to be motoring all the way),and we came back to the house with them after making sure Silene was secure. Spent lovely days in good company and luxury again before heading back to Silene yesterday. Were planning to get some boat projects done today and leave for Gibraltar tomorrow. However, the forecast had changed and we would be better off leaving today -so we were off at 08 this morning. Wind is variable, so we're putting sails up and down and engine on and off, but it is a nice day at sea and it seems like we'll make it to Gibraltar this afternoon. Hopefully we can continue trough the strait and out into the Atlantic tomorrow. All well.

Vi fikk et ørlite opphold i den kraftige vestavinden på søndag morgen/formiddag. Vi benyttet anledningen til å flytte et lite stykke vestover til marinaen Bajadilla som ligger i utkanten av Marbella. På turen hadde vi selskap av Sunniva og Mari, og etter å ha fortøyd Silene for storm og litt til, ble vi med de andre tilbake til nok et par dager i godt selskap og annen luksus i huset. Kom tilbake til havna og Silene i går ettermiddag. Planen var å få unnagjordt litt båtprosjekter i dag, og så stikke mot Gibraltar i morgen. Ved en titt på nett, så vi imidlertid at værmeldingene viste at det ville være best å komme seg avgårde allerede i dag.... Klokken 08 i morges forlot vi derfor marinaen og satte kurs mot Gibraltar. Vi håper og kunne fortsette gjennom stredet og ut i Atlanterhavet i morgen. Alt vell...