Ao Chalong, Phuket

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 13 Nov 2008 15:18
07:49.186N 098:21.437E

Our last night at Phi Phi island turned out to be rather interesting. After dark, we discovered there were lights around us -and when looking out we saw huge fishing boats (4 in a raft -and teo more coming in to join) anchored next to us. The closest one was now only 5-6 meters from us and the next one was lining up to get in closer. We had no choice to pick up anchor in the dark of the night. The fishermen could not care less and was laughing at us tring to get up anchored without hitting them. Getting re-anchored was difficult, knowing there was a reef -and hundreds of mooring bouys we had to avoid. Made it OK and acrually had a good nights sleep (although decided to move on rather than re-anchor again next morning as we were to close to a motor yacht to stay during the day). Had a very nice sail over to Phuket island.

We arrived the official "first stop anchorage" south of Phuket island yesterday evening. This is a really big bay which is packed with charter yachts, diving boats and speed boats taking tourists out ot the nearby islands. W're anchored so far off the pier, we can hardly see it from the boat. Made it ashore this morning to check in. We had long feared the check-in. Rumor has it thet the procedure is complicated. Let me tell you: it was as easy as! No problems and we're allowed to stay for 60 days (more if we pay). We had a small trip to Phuket town today, but as I have a bad infection in my left foot, I'm moving very slow and we did not get very much done (no clibing or hiking.... very typical). But now we're here. All we have to do is get the boat hauled, polished and bottom painted before mum and Rolf arrive.

VI fikk endelig en dag med litt opphold i regnet, og fikk sett oss litt rundt op øya (og naboøya). Vår siste natt på Phi Phi viste seg å bli interessant da vi etter at det var blitt mørkt, oppdaget at det var lys rundt oss. Vi kikket ut, og oppdaget til vår store forskrekkelse at en flåte med store fiskebåter hadde ankret tett opp i oss. Nærmeste holk var kun 5-6 meter unna og flere var på vei. Neste så ut som han ville går mellom oss og næremeste fiskebåt, så vi besluttet raskt at her kunne vi ikke bli om vi ville bevare skroget. Fiskerne kunne ikke brydd seg mindre om Silenes lakk, og lo av oss i det vi forsøkte febrilsk å få opp ankrert i mørket uten å kollidere med dem. Å få ankret igjen var vel et enda større problem. Det var bekmørkt og skulle unngå et rev og rundt hundre moringsbøyer i havna. Vi klarte å få lagt oss til etter et par forsøk, og sov faktisk OK. Bestemte oss likevel for å seile videre enn å reankre igjen neste morgen (kunne ikke ligge der vi lå i brisen som var meldt på dagtid). Vi hadde en veldig fin seilas over til Phuket.

Ankom den offisielle første stopp ankringen syd på Phuket i går kveld. Dette er en superstor bukt -tettpakket med charterbåter og andre turistfartøy. Her er så fullt av båter at vi ligger langt langt ute -¨vi kan omtrent ikke se brygga fra båten. Vi kom oss i land i morges for å sjekke inn. Vi var spente på innsjekkingen siden rykter og bøker skal ha det til at det er en komplisert og rigid prosedyre. Men, det gikk lett som bare det. Vi fikk 60 dagers visum og løfte om forlengelse (mot betaling selvfølgelig) -og best av alt; det kostet oss ingenting (akkurat det tror jeg var en forglemmelse). Vi feiret innsjekkingen med en busstur til Phuket by i formiddag. Jeg har desverre en infeksjon i foten og beverger meg som om jeg skulle være 250 år gammel, så det var ikke så mye vi rakk, men vi fikk recognosert litt. Den virkellige sightseeing kan vi ta med mamma og Rolf når de kommer. Innen den tid skal vi bare skaffe litt utstyr, løfte båten, polere og bunnsmøre. Det går fort :)