What a day

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 21 Aug 2008 13:28
08:29.500S 119:52.397E

We left the anchorage early today, for a short sail to nearby island. However, the anchorage here was no good. Diving therefore cancelled, and we sailed to Labuhan Bajo. First we tried to anchor off an Eco Lodge a bit out of town.It was a nice anchorage, but no buses to town. Moved the boat to town and tried to check in with the harbourmaster. That's when our trouble started. He wanted to charge us 250 000 Rupiah (25 USD). We've already paid a fortune for sailing permits and other permits here in Indonesia, and we knew this place had a bad reputation regarding check-in. We were prepared to pay something around 50 000, but 250 000 is way to much. It was a long and not very pleasant discussion, and at the end we had to call the rally people to help us out. We left without paying, and they were very angry.....Probably best that we leave tomorrow.

We forlot ankringen grytidlig i dag. Neste ankring falt desverre ikke i smak hos undertegnende, og skipperens dykking måtte dermed avlyses. Vi seilte videre til byen. Labuhan Bajo. Først ankret vi et lite stykke utenfor byen fordi dette vistnok skal være tryggere (tyverier ol). Der gikk desverre ingen busser til byen derfra, så dermed måtte vi ta opp ankeret igjen og flytte båten til byen. Her tenkte vi at vi skulle være flinke -og forsøkte å sjekke inn på havnekontoret (vi skal egentlig gjøre dette i hver havn sies det). På havnekontoret skulle de ha 250 000 Rupiah (25 USD) i administrasjonsavgift. Vi visste derimot at det ikke finnes slike avgifter... Vi har allerede betalt en hel masse penger for seilingstillatelser og andre tillatelser her i Indonesia. Havnekontoret her har rykte på seg for å være vanskelig, og vi var forberedte på å måtte putte 50 000 i lomma på havnessjefen -men 250 000...... Det var ikke snakk om kvittering. Da vi spurte om det ble de sinte. Etter mye diskusjoner, ringte vi representanter fra rallyet vi var med i, og de ordnet opp. Vi dro derfra uten å betale, men de var veldig, veldig sinte. Vi får bare håpe at de har gitt oss de riktige underskrifter og stempler, slik at vi ikke kommer i vanskeligheter på Bali. Ellers har vi vært på marked og fått litt poteter, løk og egg. Det var en dagsjobb i seg selv. Her må alt prutes, og for blekansikter som oss, er det ikke lett å få en god pris. Ellers OK liten by. En del turister her, og dermed også masse restauranter. Etter å ha kommet i klammeri med havnekontoret er det nok best at vi forlater byen allerede i morgen.