Going somewhere

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 26 Apr 2009 17:22
35:09.539N 030:47.850E

Sailing along. Conditions are highly variable, right now -very nice and comfortable sailing (never mind the wind pushing us east and the current pushing us south, when all we want to do is go west). Still don't know where we'll make landfall. Finike in Turkey is a possibility tomorrow, but then we'll have to clear in to the country, and we're not sure if it will be possible to leave the day after -for Rhodes. The other thing is that checking in to Rhodes apparently is a pain...... For now, the wind is deciding anyway, so we'll se what happens tomorrow.

Fin seiling i dag. Forholdene er høyst variable, men akkurat nå er det rolig og komfortabelt og vi seiler i 5-6 knop. For bare et par timer siden var det humpete og masse oversjø, og vi gjorde ikke mer enn 2-3 knop, så det endrer seg raskt. Vi vil helst vest, men strømmen setter oss sydover og vinden setter oss østover, så for øyeblikket er vi fornøyde med alle mil vi spiser nordover. Vi vet ennå ikke hvor vi lander. Finike i Tyrkia er en mulighet i morgen (hvis vestavinden er for sterk til å fortsette mot Rhodos), men vi vet ikke helt om det vil bli mulig å fortsette mot Rhodos dagen etter når vi må klarere inn i Tyrkia. I tillegg sies det at innsjekking i Rhodos er av vanskelig affære, og enda værre om man kommer fra Tyrkia..... Akkurat nå er det vinden som bestemmer hvilken retning vi kan bevege oss, så vi får se hva som hender i morgen.