At sea again

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 5 Feb 2009 09:20
07:23.000N 072.41.000E

Back at sea after 12 days in paradise. We've had a fantastic time in Uligamo, spending time with cruiser friends and even more time studying life under water. Jørn had a few dives on the reef, and yesterday he and Inga (Adriatica) spent all morning swimming with manta rays. My 34th birthday amde a good excuse for a bonfire BBQ on the beach. After some issues with the engine, Jørn had to spend a few hours playing mechanic. Everything seemed fine last night and this morning, until we got the anchor on deck. We had to turn around and reanchor. The alternator had broken down, so had to put on our spare alternator -which is not charging very well, but at least the engine is running well now (knock wood). We'll try to find a new alternator in Oman. We've left in a group of five boats. The others are going to Aden, but hopefully we'll have company for the next ten days. A few hours out, we still haven't seen any wind, but I'm sure we will anytime soon.

Tilbake på havet etter 12 dager i paradis. Vi har hatt det utrolig fint i Uligamo. Med aktiviteter som snorkling, dykking, båtmekking etc gikk tiden som vanlig fortere enn man skulle ønske. I går hadde Jørn og Inga (Adriatica) en fantastisk opplevelse med snorkel, maske, finner og 12-15 digre rokker av typen (manta rays). Med gjennomsnittlig vingespenn på 3-4 m utgjorde de litt av et syn. Vi hadde en fin bursdagsfeiring med seilervenner og bål på stranda den 3. februar. Etter litt hodebry på motorfronten har Jørn tilbrakt et par timer (samt mange liter svette) på å fikse og ordne. Alt virket å være i skjønneste orden da vi testet i går, og i morges. Men i det vi fikk ankeret på dekk, ulte alarmer i øst og vest. Vi fikk droppet ankeret igjen, og fant at dynamoen lider av noe uhelbredelig. Jørn monterte på den gamle, så vi kunne komme oss av gårde. Den lader ikke så bra, men motoren går fint nå (bank i bordet). Forhåpentligvis kan vi få tak i dynamo i Oman. Fire andre båter forlot Uligamo i dag. De skal alle til Aden, men vi regner med å kunne holde følge de første ti dagene. Et par timer ut, har vi fremdeles ikke sett et lite vindpust engang, men det kommer nok ganske snart.