Civilization

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 8 Apr 2009 06:31
Although touristy, for us, Hurhada is a great place. We've found supermarkets, fresh fruit and veggies, restaurants -and even some spare parts. Jorn is around looking for some emergency parts in case our hydraulic (gear) system breaks completely down. It is leaking oil (just a small leak), and maybe -if loosing oil pressure, we might not be able to run the propeller. With this part we're looking for, we might be able to run it manually in forward.... Actually, the less I know about this, the better (knowledge in these areas seems to make me more nervous). We've also spent most of the day trying to buy fuel. First we had to locate the agent (which also organized check-in as we're not allowed to do it...). After hours of search and a trip to the harbourmaster, we found the agent on the dock. He took our order, and were going to do all the paperwork at customs. We borrowed a dinghy as we have ours packed. That's how far we got. Agent never showed up again so after hours of waiting we called. Apparently there was problems with customs, so we're still waiting. Maybe we'll have better luck tomorrow. Going out for pizzas again tonight. Luxury!! It has been blowing like crazy ever since we got in here, so we are very,very happy to be tied up to a dock. We are not the only ones with problems around here. There are engine problems, broken propeller shafts, broken gear boxes, broken and rig stays etc, so evidently a lot of strain on the boats going up the Red Sea (as if nobody knew that...).

Selv om Hurghada egentlig kun er en liten turist-stripe langs kysten her, er det for oss en super metropol. Her har vi tilgang på supermarkeder, fersk frukt og grønt, nybakte brød, restauranter
-og til og med litt butikker med reservedeler (olje, filtre osv). Jørn er rundt på byen og leter etter deler for å kunne kople det hydrauliske (gir) systemet manuelt i tilfelle det skulle ryke innen vi er hjemme. Systemet har en liten oljelekkasje. Om lekkasjen skulle bli alvorlig, vil systemet miste trykket og da kan vi ikke drive propelle rundt. Om han finner de delen han leter etter, kan han kople manuet, slik at vi ihvertfall kan gå i forover, om uhellet skulle være ute. Selve hovedmotoren er festet med lastestropper, og det ser ut til å fungere bra (akslingen går ikke ut fra hovedmotoren, men fra det hydrauliske systemet). Det mindre jeg vet om dette, jo bedre er det. Hele grei gjør meg en smule nervøs. Vi har også forsøkt å fylle diesel i dag. Etter å ha ventet i timesvis på at agenten skulle dukke opp (vi har ikke lov til å sjekke inn eller fylle diesel selv, alt må skje gjennom agent.), fant vi ham tilfeldigvis på en av bryggene her. Vi bestilte diesel, og han skulle ordne det nødvendige papirarbeidet ifb toll. Vi lånte oss en jolle til å frakte kannene med, siden vår er pakket på dekk. Det var vel så langt vi kom. Har ikke hørt et pip fra agenten siden, og ifølge havnekapteinen er det visst problemer i tollen. Vel, vi har muligens bedre hell med dieselfylling i morgen. Skal ut og spise pizza igjen i kveld. Ordentlig luksus. Det har blåst katter og kaniner siden vi kom inn hit, og vi er utrolig glade for å ligge i marina et par dager. De som dro fra Port Ghalib etter oss mtte snu etter en forferdelig natt i 40 knops motvind. Bare for å få en ting på det rene; vi er ikke de eneste med litt problemer her. Her ligger båter med motorproblemer, brukne propellakslinger, brukne storseilsbommer og vant, ødelagte girbokser osv. Det er tydelig at Rødehavet er tøft for båter og utstyr (som om vi ikke visste det på forhånd).