Off soon

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Fri 29 May 2009 20:51
We were desperately hoping to be off today, but it's now pitch dark allready and Jorn is still in the process of putting the engine back in one piece. We finally got the repaired bits back today (Jorn did actually sit on their doorstep for 6 hours today hoping to speed up the work...... ). This window of Ne winds is about to close, and if we're not off this evening, we'll get headwinds again. Guess we'll have to see if engine and gear works before we let go of our buoy. It has been good to be on a mooring, since the last few days have been windy, and boats around us have been dragging anchors all over the beach. "silene" was nearly hit by another yacht drifting past her yesterday, but luckily it was just a close call. We've spent the days ashore as the wind did set up a choppy sea, making it very bouncy out here. Nights have been calmer although last night was rather sleepless with seas throwing us all over the place. It's a nice place here, and temperature is perfect. Warm days and cool nights (but not too cool). Anyway, we're keen to get off while it's still NE winds and hope to make it all the way to Malaga were we'll meet up with frieds from Norway.

Vi hadde håpet å seile videre i dag, men reparasjonene på girsystemet har tatt lengre tid enn ventet (hvilket egentlig ikke var uventet.....). I dag fikk vi endelig delene tilbake -etter at Jørn hadde tatt stand på utsiden av hydraulikkverkstedet i 6 timer i dag (hvis han ikke hadde gjort det, hadde det ikke blitt ferdig før mandag...). Værvinduet med NE vinder (som har vart hele tiden mens vi har ligget her), er i ferd med å lukke seg, og drar vi ikke i dag, rekker vi ikke til Malaga før motvinden setter inn. Men vi kan jo ikke akkurat slippe bøya her før vi er sikre på at motor og gir virker. Det har vært supert å ligge på en godt forankret moring ettersom vinden har vært kraftig de siste dagene og båter for anker har dregget og drevet i alle retninger rundt her. "Silene" ble nær truffet av en anne seilbåt i drift i går, men den bommet heldigvis. Det er ikke spesiel godt ankerfeste her. Vi har måttet tilbringe dagene på land fordi vinden har satt opp litt sjø på dagtid. Det har gjordt det rimelig humpete ombord -til å bli sjøsyk av. Nettene har vært roligere, bortsett fra natt til i dag der vi febrilsk forsøkte å sove i fritt fall i forpiggen i det baugen falt ned i krappe bølgedaler. I dag er det flatt vann igjen. vi har likt oss godt her, men det er på høy tid å komme seg videre nå. Om det blir avreise i natt, eller i morgen tidlig, får vi se om et par timer. Vi håper å kunne klare Malaga i ett strekk. vi skal treffe venner fra Norge der og gleder oss veldig til det.