Mullet Bay, N Goulburn Island

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 2 Jul 2008 07:47
11:30.677S 133:23.513E

Vi seilte fra Elcho Island i går morges, med et lite håp om å komme oss helt til Cape Don. Cape Don er utgangspunkt for siste etappe ned til Darwin. Vinden var veldig svak i går formiddag, så det gikk ikke så fort -før det tok seg opp ila ettermiddagen. I går kveld og i natt har vi hatt fin vind. I går kveld ble det utstedt "kraftig vind"-varsel for i ettermiddag og i morgen, så vi bestemte oss for å ikke risikere noe og gå inn for natten. Vi kom hit til Mullet Bay i 16-tiden i ettermiddag. Vi drar videre i morgen tidlig, men tar en mer innaskjærs rute -som dagsseilaser (områdene langs kysten her er dårlig kartlagte, så vi trenger lys). De siste dagene har gått med på å kalkulere ulike alternative ruter, distanser og strømforhold. Det er mye som skal klaffe. Ellers lite nytt å fortelle. Jørn er lei av fisk, og er blitt lovet nachos til middag i dag. Alt vel.

We left Elcho Island yesterday morning, hoping to get all the way to Cape Don. Cape Don is the departure point for the last leg down to Darwin. The winds were light yesterday morning and we were moving slowly until it picked up in the afternoon. Last night and today, we've had good winds. A strong wind warning was issued for this afternoon and tomorrow, so we decided not to risk a beating and anchor for the night. We arrived here around 1600 today. We'll move on again tomorrow morning, taking the inshore route to avoid the strong winds and big seas. Areas around here are poorly surveyed, so we need to stop at night when taking the inshore route. The last two days, we've spent hours trying to calculate alternative routes, distances and tidal currents. It is a challenge to get it all right. Looking forward to a good nights sleep here. As the skipper has had enough fish for a while, we're having nachos for dinner today :)