Warm enough

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 7 Oct 2008 03:22
00:15.670S 105:26.601E

Tuesday 7/10 at 10 am

Still no wind. Ocean is absolute mirror, quite nice. Motoring along. Pancakes with blueberry jam topping for breakfast. Working to get more sumbrella up to make more shade. It is very hot. Sightings this morning:
-2 ships
-2 fishing vessels
-11 sea snakes (swim stop cancelled)
-five flying fish
-......hmm that's about it I think
Forecast is predicting zero wind for the next week, so we've changed plans and will go directly to Nongsa Point Marina at Batam, where we'll check out of Indonesia in a few days. Hopefully we'll make it to Nongsa Pt tomorrow.


Fremdeles ingen vind. Havblikk. Pent -og varmt. Rigger opp mer canvas for å skape skygge ombord. Det er utrolig varmt (37 grader Celsius inne i båten klokken 07 i morges). Observasjoner ila morgentimene:
-2 lasteskip
-2 fiskefartøy
-11 sjø slanger (der røk badeplanene)
-5 flyvefisk
-..... det var vel det. Skjer ikke så mye hr ute.
Værmeldingene melder 0 vind den neste uken, så vi har bestemt oss for å ikke stoppe, men kjøre på til Nongsa Point marina NE på Batam. Vi skal sjekke ut av Indonesia derfra. Om alt går etter planen, burde vi være fremme i morgen ettermiddag.