Mallaca Strait

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Mon 20 Oct 2008 00:47
01:18.987N 103:36.781E

A short update from us underway to Pisang island, Mallaca strait. Sebana cove was nice. Got plenty of jobs done on the boat, althoug the heat made it very hard. Did not have any time to enjoy the luxury of having access to a nice pool though. Maybe next time. Ferry to Singapore was expensive, but bus was cheap.Took a bit longer, but it easy and comfortable enough. Singapore was great. Stayed 5 days in a friend's appartment.. Many things to buy, not good for budget. Were able to find cheap food in local food stalls, so did not starve. Got a fan for our bed, so sleeping better at nights no. Also got sweedish cracker bread, so very happy.

Left Sebana Cove yesterday and motored (0 wind) around Singapore to Merambong Island just up Johor Strait on west side of Singapore. Stayed beween shore and the shipping lanes, so no problem althoug very heavily trafficated. Anchored in 01:18.187N 103:36.781E (just east of the island) which was nice and quiet. Not a perfect anchorage, but a good stop-over. Anchorage is in Malaysian waters, so did not check in to Singapore. Got hit by a bad thunderstorm just after anchoring, but got out of it OK.

Now motoring towards Mallaca strait, hoping to get some wind so we can get to Pisang today. Going for water islands tomorrow. Not in company with other boats. New batteries working good so far. Could not get marine ones, so went for car batteries -cheap. The ones we had were expensive marine ones, and they were crap, so this can't be worse.

---------------------------------

En liten oppdatering fra Silene, underveis til øya Pisang, i Malakka stredet. Sebana Cove var et bra opphold. Vi fikk unnagjordt en del jobber på båten, selv om den ekstreme varmen gjorde det vanskelig og i det hele tatt bevege på seg. Fikk ikke tid til å nyte lukusen av å ha tilgang på faciliteter som basseng etc, så det var litt synd. Kanskje neste gang. Ferge til Singapore var fryktelig dyrt, så vi tok buss. Det tok litt lengre tid, men var enkelt nok. Singapore var helt topp. Mange fristelser, og ikke så bra for budsjettet, men vi fikk tak ien det smådeler vi trengte, samt en vifte og Wasa knekkebrød. For en lykke.

Bylivet var litt av et sjokk. Alle var velkledde og travle. Vi hørte liksom ikke helt hjemme der vi tråklet gatelangs (med ryggsekk og i slitte sandaler) for å sjekke priser og finne deler. Med litt tips fra Stian fant vi flere små lokale "matsjapper" med supergod -og billig- mat. Dermed unngikk vi de stive restaurant prisene. Leiligheten der vi sov var helt topp. Gangavstand til alt.

Tilbake i båten hadde vi en liten jobb med å rense kjølen etter at naboer hadde skrudd av all strøm fordi gassalarmen gikk mens vi var borte. Pøler, kjøttboller, bacon og annet hadde ikke klart seg så bra i 5 dager i heten. Vi fikk tak i nye batterier i Malaysia. Ikke akkurat slike vi lette etter, men billige nok, så vi får gi dem en sjanse. De vi hadde var dyre og dårlige, så dette kan bare bli bedre. Foreløpig virker det veldig bra med de nye. Joern brukte to dager på å få installert de nye batteriene ettersom det måtte legges nye kabler og bygges litt om i rommet der batteriene står.

I går morges forlot vi Sebana Cove og motret (0 vind) rundt Singapore. Vi ankret utenfor en liten øy rett på vestsiden av Singapore. Øya ligger rett utenfor leden i Johor Strait, og tilhører Malaysisk farevann, så vi kunne ankre der for natten uten å sjekke inn i Singapore. Ble truffet av en skikkelig byge med kraftig torden og lyn akkurat i det vi slapp ankeret, men det gikk greit denne gangen og. Greit å ligge for anker istedenfor å tråkle seg gjennom mengder av digre skip når det regner så kraftig at sikten er nær 0.

Det er fremdelse ikke et vindpust, så vi kjører motor igjen i dag. Planen er å gå til Pisang i dag og så til Water islands i morgen. Vi håper å komme helt opp til Port Dickson ila de neste tre dagene. Derfra vil vi prøve å få besøkt Kuala Lumpur. Det er lite gode ankringer og mye torden og lyn, samt mye skipstrafikk i stredet, så det skal bli godt å kommer seg litt nordover. Alt vel ombord