Uligan, Maldives

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 24 Jan 2009 11:44
07:04.825N 072:55.050E

We had a quiet night -no wind, but lots of dolphins making a great show when playing in the fluorescent water. Got the spinnaker up at 5 this morning and had a nice sail in. Arrived at same time as Vagabond Virgin, around noon. This looks like a small paradise (altough quite crouded with yachts already). So far we've checked in, and had a nice lunch onboard. As we'd already cleaned up the boat at sea, we're now ready for relaxation and snorkeling (and boat projects as autopilot repairs, rigg chek, rudder check and so on...). Have not yet decided how long to stay. maybe a week, maybe two....

Vi hadde en stille natt i natt og gikk for motor mens vi kunne nyte synet av lysende delfiner (morild) som lekte rundt båten i nattens mørke. Klokken fem i morges fikk vi opp spinnakeren igjen, og kunne seile nesten helt inn til ankringen før vinden forsvant. Vi ankom Uligan rundt klokken 12 i formiddag, rett i kjølevannet på norske Vagabond Virgin (som dro fra Phuket samtidig med oss). Uligan er en av de norligste atollene som tilhører Maldivene. Vi vet lite om hva som er på land her, men fra ankringen ser dette ut som et lite paradis (selv om det allerede er ankommet maaaange langturseilere). Vi har hatt toll, immigrasjon, helse- og litt til ombord, og er offisielt innsekket. Det var raskt og smertefritt. Erik (fra Vagabond Virgin) har vært over for lunch. Ettersom vi allerede hadde ryddet og vasket ombord mens vi annå var til sjøs, er vi nå helt klare for litt avslapping og snorkling de neste dagene (samt litt reparasjoner og vedlikehold). Jørn er allerede i vannet for å sjekke roret etter dager med kraftig sidesjø. Det skal være fantastisk å snorkle her. Ennå usikkert hvor lenge vi blir. Kanskje en uke, kanskje to......