In Lombok with belly-bugs

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Fri 5 Sep 2008 22:59
08:24.230S 116:04.570E

Jørn got sick in Gili Air, so while I had a beach day in the shade with a nice cooling breeze,and a good book, he was in bed fighting stomach-bugs and fever. He seemed better the next day, so we moved over to Lombok, topped up with diesel and booked a tour around the island. The tour was yesterday. We were in company with Gus and Gaby from Pampero. Our guide, Mohammed is a local boy who's made buissness of providing sevices to yachts (mooring buoys, tours, selling pearls, getting fuel and water etc). It was very nice and we especially loved the beautiful green countryside of this island. Jorn got sick again, so nothing om the agenda for today. Will be sailing to Bali tomorrow if he is well enough.

Jørn ble syk mes vi var på Gili Air, med mageinfluensa og feber. Mens jeg slappet av i skyggen på en strand blandt backpackere og andre turister, lå Jørn i båten og pleiet helsa. Dagen etter var Jørn i bedre form, og det begynte å blåse opp fra syd, så vi bestemte oss for å flytte båten over til Lombok, til en ankring som er mer beskyttet fra syd. Her fikk vi fylt diesel og vi booket en bil med sjåfør og guide for en dagstur rundt øya. Gus og Gaby fra den Australske båten Pampero spanderte rundtturen. Øya har mye å by på, så det ble en veldig fin tur. Spesielt ble vi forhekset av det grønne, frodige innlandet på øya. Jørn ble syk igjen, så i dag skjer det nok ikke så mye. Forhåpentligvis er han frisk nok til at vi kan seile til Bali i morgen.