Under way

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 26 Jun 2008 09:53
12:30.717S 140:44.909E

We left Weipa this morning, having waited for the winds to decrease. A group of about 25-20 boats left Seisia and Weipa yesterday, but we decided to wait one more day as our forecast still said 30 knots. They all reported to have rough conditions this morning. W're hoping this might ease off before we get there (can always hope, right.....). So far we've had nice light winds, probably still affected by the shore. We're in company with Blue Moon. Destination (Gove or Cape Wessel) is still under negotiations :)

Vi forlot Weipa i morges,etter å ha ventet på bedre vær en stund. En stor gruppe på 15-20 båter forlot Seisia og Weipa i går, men vi bestemte oss for å vente en dag til. Værmeldingene viste fremdeles 30 knop og høy sjø i går. Vi håpte det skulle gå ytterligere ned, men måtte dra i dag, for å være sikker på at det ikke tar seg opp igjen før vi er over. Båtene som dro i går, meldte om slitsomme forhold i morges. Vi håper at været roer seg før vi kommer så langt...... Foreløpig har vi hatt fin lett vind. Vi er i følge med Blue Moon. Destinasjon (Gove eller Cape Wessel)er foreløpig ikke bestemt (forhandlinger pågår -ombord) :).