Soon there

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Mon 2 Mar 2009 15:46
All good. We're moving out of the most dangeres area this evening, and as there are normally no pirate attacks during dark hours, we are now as good as safe. Will anchor in Aden port tomorrow morning. Last night was, as the other nights, very busy. People are getting tired and short tempered in the for ever ongoing discussing regarding speed, course, distance between yachts etc. Even Jorn got grumpy, but have been sleeping for 8 hours today, so doing good now. I've had a lovely sail in flat seas and 8-9 knots of wind. My turn to sleep for a few hours now. Refiilled oil on hydraulic system last night, so engine doing good now. Crossing fingers for no damage under the boat. Jorn will have a proper look as soon as we're anchored. Looking forward to our Aden stay.

Alt vel her i Adenbukta. Vi er snart vel gjennom det farligste området, definert av koallisjonsstyrkene som "pirate hot spot". Ettersom det er ytterst sjelden piratangrep i nattens mørke, er vi så godt som trygge nå. Vi kommer til å ankre i Aden havn i morgen tidlig. Natten var, som de andre nettene, veldig travel. Vi forsøker å holde radiotaushet på VHF, men når man går så tett, og det er beksvart -blir det likevel litt diskusjoner om fart, kurs, posisjonering i forhold til andre båter og fiskenett etc... I tillegg er vi nå på 5 natten med lite søvn nå, og det merkes på tålmodigheten. Til og med Jorn er blitt gretten. Etter en hel dags søvn, burde han imidlertid være litt mer uthvilt nå. Mens Jørn sov, hadde jeg en fantastisk fin seilas i laber bris og flatt hav. Det har vært en super dag her ute. Har ikke sett snurten av mistenkelige eller skumle båter her ute, og i denne store gruppen, har vi ikke vært særlig beymret for det heller. Vi fylte på mer olje på det hydrauliske systemet i går, og motor/aksling går nå uten problemer/lyder. Vi har ikke lokalisert noen lekkasje, men får ta en nærmere sjekk når vi kommer i havn. Jørn må også ta en ordentlig sjekk under båten for å se at alt er i orden der. Blir spennende å komme til Aden.