On the move again

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 5 Apr 2009 06:17
25:33.000N 034:39.000E

Having to divert and go in to Port Ghalib was a bit depressing as clearing in to Egypt may take days and we worried about loosing a weather window and getting studk for days -or weeks again. After a good nights sleep in safely tided up to a dock, we got our selves going on our "problems". After looking into different options the broken engine bracket-problem has been solved with strapping it with a loading strap (we don't know the english word for it, and when asking an American friend he said we could call it something like sounded like rat shit -somehow we don't trust that...) to keep it steady. Not a perfect solution, but we've said to ourselves so many times that it will work -so we now almost believe it. The engine has been relieved of liters of salt water, and is no running smoothly (for an old Farryman anyway). We had so much water over the boat for a long time that salt water made it in trough the ventilation for the fuel tank. Never happened before. Anchor winch is now working again. We've done loads of laundry and freshed down deck, blocks and all sheets/ropes. Yesterday evening the port captain gave us permission to leave without finishing the check-in -he would fax us the papers when we get to the next port (sounds easy, wonder if it works, this is Egypt...). So we spent half the night cheking out, and left at 06 this morning. Having perfect conditions at the moment. Enjoying while we can. If we're lucky we'll make it to Hughada before the strong northerlies hit again.

Å måtte snu for å gå inn til Port Ghalib skapte litt dårlig stemning, ettersom vi visste at det å klarere inn i Egypt er en omstendig prosedyre som kan ta dager. Det ville bety at vi kunne miste værvinduet i dag, og bli værfaste der for lang tid. Etter en god natts søvn i marina, satte vi igang med litt skadekontroll og forsøkte å løse et par "problemer". Motorfestet som er røket kan ikke fikses uten at motoren løftes ut av båten (som i praksis betyr en liten ombygging siden den ikke kan tas ut noen plass slike det er nå). Etter flere hoder i bløt og litt frem og tilbake, er problemet nå løst med en lastestropp! Vi har sagt så mange ganger til oss selv at det kommer til å funke, at nå tror vi på det -og er relativt happy med løsningen (så lenge vi holder oss unna sånn å gå rett imot sånn sjø vi hadde i forgårs). Motor og fuelsystem er tømt for litervis med saltvann, og motoren går nå like bra som før (mener Jørn). Vi tok så store mengder vann over dekk hele formiddagen og halve havet hadde sneket seg inn ventilasjonen til dieseltanken. Det har ikke skjedd tidligere.. Ankervinsjen er som ny igjen etter litt liming og pussing av deler i releet. Vi har vakset kilovis med klær, og spylt dekk, blokker, skjøter og tau. I går kveld sa havnekapteinen at han ville gi oss tillatelse til å seile uten alle de nødvendige papirene. De skulle bli fakset til neste havn. Det høres strålende ut i teorien, men vi får se hvor lett det blir når vi kommer dit. Vi er tross alt i Egypt -og lite har vært lett å ordne her så langt (ihvertfall for oss med vår heller dårlige språkforståelse når det kommer til Arabisk). Vi tilbrakte halve natten på havnekontoret for å sjekke ut, og klokken 6 i morges slapp vi fortøyningene. For øyeblikket er det strålende forhold og vi nyter det mens vi kan.. Håper er å komme frem til Hurghada før nordavinden braker løs i morgen ettermiddag.