Medang Island

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 30 Aug 2008 12:18
After we left the island where Jørn and jimmy did their dive, we met up with Helen Kate and Antares in a small bay on the NE corner of Banta island. It was a beautiful bay, but lots of coral and only one sand patch. It was big enough for the four of us, though we were a bit too close. The beach had a nice campsite location and lots of driftwood for making a nice fire. However at night, the swell came in from the NE and we were all rolling like crazy. After no sleep at all, we left the anchorage at 06 in the morning with no plan other than gettign out of there. The others were too tired to sail, so we left alone. Sailing was good and there were no really protected anchorages around, so we sailed overnight and came to idyllic Medang Island around lunch time. Maybe we leave for Lombok tomorrow.

Etter at vi forlot øya der Jørn og Jimmy dykket, traff vi igjen Antares og Helen Kate i en liten bukt NE på øya Banta. Bukten var nydelig. Klart vann. Masse korall, og bare en sandflekk der det gikk an å ankre. Vi fikk plass til alle fire båterne på denne, men det var ganske så trangt. På stranden fant vi masse drivved og et fint lite hjørne for bål. Vi hadde en super kveld, men vel tilbake i båten, hadde havdønningene satt inn fra NE og det rullet fryktelig. Søvn var umulig, men med så mye korall, turte vi ikke løfte kjetting ig anker før det ble lyst. Klokken 6 dro vi til havs. De andre hadde hatt en senere kveld rundt bålet, og orket ikke seile. Vi hadde en super dag med 5-6 knop for spinnaker. Vi fant ingen gode ankringer underveis, så det ble til at vi seilte gjennom natten hit til øya Medang. Vinden var varierende gjennom natten, men stort sett var det en fin seilas. Her er det igjen idyllisk. En hyggelig (ikke påtrengende) lokal gutt har vært her ute for å øve seg på å snakke engelsk :) Vi hadde planlagt å gå iland, men var for slitne. Muligens drar vi videre mot Lombok allerede i morgen tidlig.