Great stay

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 8 Jun 2008 05:25
We're having a blast here on Lizard Island. Here is lots of yachts -and social "arrangements" on the beach in the afternoons. There are good hikes to the other side of the island, with research station, reef lagoon and a number og fantastic beaches. We've been up to Cook's lookout twise, but "foggish" conditions have made it impossible to spot the outer reefs and Cooks passage out. It's a hard climb up, so I'm not sure we'll try a third time. The water is clear, so snorkeling and swimming is fantastic. There are all kinds of fish around the boat all day -included stingrays and blacktip reef sharks. Today, we've done our laundry in a manual waterpump in the bush ashore. As the wind is blowing quite strong here today, drying is good. However, any movement on deck is considered dangerous as all the big sheets are slapping around with lots of force. Most evenings are spent on the beach for sundowners in company with other cruisers, and yesterday we also had a potluck dinner. This evening, we need a rest.

Vi har det supert her på Lizard Island.Her er masse andre båter på vei til Darwin og Indonesia, og det arrangeres "aktiviteter" på stranden støtt og stadig. Her er masse gode turmuligheter til andre siden av øya hvor der er en forskningsstasjon, en lagune omgitt av rev -og flere superfine strender. Vi har gått opp til Cooks utkikk to ganger. På grunn av dis har vi desverre ennå ikke kunnet sett de ytre revene, og Cooks passasje ut mellom revene. Det er en slitsom tur opp til toppen, så det er lite sansynlig at vi vil prøve en tredje gang. Vannet her er veldig klart og har god temperatur, så endelig kan vi svømme og snorkle igjen. Vi har masse ulike store fisk som har bosatt seg rund og under båten og har sett både rokker, revhai og annet. I dag (etter vårt andre forsøk til toppen) har vi vasket klær i en manuell pumpe fra en brønn inne i skogen på øya. Det var ikke akkurat lett arbeid, og tok et par timer. Den største utfordringen har likevel vært å henge alt til tørk. Her blåser hatter i dag, og man må passe seg for å ikke bli slått halvt ihjel av lakner ol som slår i vinden på dekk. Stort sett hver kveld (så ofte man orker) møtes alle seilere for drink og snacks til solnedgang på stranda. I går kveld var det også kurv fest. I kveld trenger vi litt hvile :)

All well. xxxE&J