Different world

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Mon 16 Feb 2009 18:57
Had a good day. Got a ride with local man to town. With arabic music on loud speakers, he took a detour between sand and camels along the beach. First time seing camels outside zoo. Amazing. A different world for us.Very dry landscape. He also took us to car rental place and got us a SIM card so we can get stuff organized (you would not believe how important phone is until you try living without). Drove to hotel to pick up parcel, parcel missing! Went to Lulu's supermarked. Excellent -we are very happy. Even feta cheece!! Visited about 100 auto part stores but still no luck getting new alternator for engine. Keep trying tomorrow. Need to find tomorrow, so can spend time sightseeing :) Fuel very cheap, so filling up all tanks and cans here.

Har hatt fin dag i dag. Sommel i morges -hva skal gjøres først, hvor og hvordan.... Bestemte å dra til Salalah by for orientering først. Fikk haik allerede inne i havneområdet. Kamil var tradisjonelt kledd og arabisk musikk strømmet ut av høytalerne i bilen. Til ære for de besøkende (oss) kjørte han en liten omvei mellom sanddyner og kameler for å vise oss stranda. Følte oss som i film. Første gang vi har sett kameler utenfor dyrehage. Kamil hjalp oss å skaffe SIM kort (dere vil ikke tro hvor hjelpeløs man er uten tlf når man skal ordne ting og tang- og vår arabisk er ikke så god), og fant en billig leiebil til oss :) Kjørte til hotel for å plukke opp pakke. Pakke savnet. Sjekket ut supermarked (alltid viktig: hva slags mat har de, hva koster det). Veldig bra. Til og med fetaost. Vi er veldig glade. Besøkte rundt 100 bildele-sjapper på leting etter ny dynamo. Ingen hell, fortsetter i morgen. Må finne snart, så vi kan bruke tid på sightseeing. Skulle fylle bensin for 50 kroner i dag -og fikk vekslepenger (for mye penger, tank full for mindre -utrolig). Jørn fyller diesel på bensinstasjon med bil i kveld. Her kjører de forresten på høyre side, akkurat nå som vi var vant til å kjøre på venstre side. Jørn kjører, mens jeg hjelper til med, ikke så godt mottatte, inspill vedrørende fart og annet (les: alt). Nå går igjen vindusviskerne på hver gang vi skal svinge (i et forsøk på å sette på blinklys)....