Rhodes

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 29 Apr 2009 08:00
36:26.050N 027:29.817E

Had a quiet night at sea, drifting along in 5-10 knots of SE winds -doing an average speed of about 3 knots. Still we were to early and driftet outside the harbour antrance for an hour before there was enough light for us to go in. Rhodes habour is packed, but we managed to find a spot, and sneaked in at 05 this morning. We cleaned up the boat, had breakfast (yoghurt, as bread was moulded) -and Jorn has now gone to clear us in. I'm watching all the harbour dramas as yachts come and go, snagging each others anchors and crashing into each other (and then keep on leaving without the tiniest appology). And this is on a calm day. Haven't seen anything to the norwegians yet (mum & Rolf), but it is after all only 8 in the morning. Feels great to be back in Europe (even though dropping the hook outside a sandy beach is a lot easier than this med-moor buissness).... Maybe we'll pretend to be on holiday for a couple of days.....

Det ble en behagelig og rolig natt på sjøen i natt. Vi gled avgårde med en gjennomsnittsfart på under 3 knop (i 5-10 knops vind fra SE), og kom likevel frem altfor tidlig. Vi drev rundt utenfor havneåpningen en stund før det ble lyst nok til at vi kunne gå inn. Rhodos havn er stappfull, og de fleste plassene er reservert for charterbåter, men vi tror vi fikk lagt oss en plass der vi kan bli liggende et par dager. Det eneste problemet er at vi ligger litt klemt mellom 2 store katamaraner. Det kan muligens bli et problem når vinden tar seg opp. Vi kom fortøyde, ryddet båt, spiste frokost (yoghurt, alt brødet var mugla), og nå har Jorn gått for å klarere oss inn. Jeg sitter her med store øyer og observerer sjokkerende drama i havnen ettersom båter kommer og går. Her drar de løs hverandres ankre, og kolliderer inn i andre båter -og stikker videre uten så mye som et unnskyldende ord. Har ikke sett noe til nordboerne ennå, men klokka er vel bare 08. Føles veldig bra å være tilbake i Europa, selv om med-moor fortøyninger allerede står lengst nede på ønskelista.