Phi Phi Don

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 11 Nov 2008 00:59
07:43.810N 098:46.319E

We arrived Ton Sai Bay in the afternoon and spent a few hours among all the travellers on shore. This must be a tourist trap bigger than anything we've seen so far, but we still like it here -it is beautiful. Only problem is anchoring. As there are hundreds of tourist boats moored in the bay, and no room for us between them, we're far out -and kind of close to the channel. Feels like we're risking our lifes going in the dinghy to the beach, having speed boats, ferries and longtail boats at high speed, all around.Jorn went diving yesterday. I spent the day in the village. Unfortunately, it was raining buckets all day. The rain was so heavy, we ended up spending the afternoon in the boats under blankets -with a movie. We were lucky to come back to the boat just as the wind turned and Silene were close to get hit by another yacht at anchor. Hopefully, weather will be better today, so we can have a look around these paradise-like, famously popular islands.

Vi ankom øya Phi Phi Don tidlig ettermiddag for to dager siden. Så mange reisende på så lite plass har vi nok aldri før sett. Dette er tydelig et populært reisemål. Men selv om vi må dele øya med hundrevis av andre, liker vi oss godt her. Det eneste problemet er ankring. I bukta her i Ton Sai Bay ligger hundrevis av speedbåter, dykkerbåter, ferger og longtailbåter på moringsbøyer. De ligger som sild i tønne og det er ikke mulig å ankre mellom dem. Vi ligger på utsiden i dypt (litt for dypt) vann og litt for nært leia. Det er en voldsom trafikk av båter på dagtid, og det føles som om vi risikerer livet når vi tar jolla inn til stranden -med massevis av båter kjørende i full fart i alle retninger rundt oss.

Jørn var på dykkertur i går. Jeg tilbragte dagen i landsbyen. Desverre regnet det hunder og katter -hele dagen. Det regnet så mye og så lenge av vi endte opp med å tilbringe ettermiddagen i båten under ulltepper med en god film. Vi hadde flaks og kom tilbake til båten akkurat i det vinden snudde i går, og Silene var nær ved å bli truffet av en annen seilbåt på anker. Satser på at været blir bedre i dag, så vi kan se oss litt rundt på disse paradisiske øyene.

De fleste som er på ferie,ser ut til å leve med en annen døgnrytme enn oss, så tidlig om morgenen har vi øya nesten helt for oss selv. Det kan vi li :)