Slow passage

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 7 Aug 2008 11:44
09:40.940S 123:13.359E

The island Sumbawa, only a couple of hundred nm north west of us, had a big earthkrake yesterday evening. Luckily, there were no effects of this where we were. Still, we didn't sleep very good. We got up early this morning, and made our way out of the anhorage, zigzagging between all the shallow coral heads. We've had good winds today, but the current against us is really strong, about 2.5-3 knots. Which means that we hardly moved at all. Now, the wind is gone -and we are motoring against this current. Hopefully we'll make it in tomorrow.

Øya Sumbawa hadde et kraftig jordskjelv i går. Sumbawa ligger kun et par hundre nautiske mil unna oss, men heldigvis merket vi ingenting til skjelvet. Vi sov likevel ikke så godt, vel vitende om at det ville bli en utfordring å komme seg ut av ankringen uten å grunnstøte på et av de mange korallhodene. Vi startet tidlig, og med utkikk i baugen og litt sikksakk mellom grunne koraller kom vi oss ut i dypt vann igjen. Vi hadde god vind og fine forhold hele dagen, men desverre er motstrømmen her utrolig kraftig, så det er ikke så mye vi har flyttet oss ila dagen. Akkurat nå er vinden borte og vi kjører motor mot strømmen. Forhåpentligvis avtar strlmmen litt, slik av vi kommer oss i havn ila morgendagen.