Dilemmas of Red Sea cruising

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Fri 20 Mar 2009 17:43
20:14.280N 037:02.953E

I'm sure there are plenty of dilemmas concerning cruising in the Red Sea, but the most evident so far is caused by weather. The only way to make any progress north, seems to be motorsailing in calm winds. Problem is that this is also the kind of weather we would like to snorkel and explore from the anchorages. It only adds to our troubles that the weather changes by the minute. This morning we left Suakin, thinking we should stop in Port Sudan, or close by, for the night and keep going tomorrow. When checking weather underway, it had all changed in the last few hours and showed that it was a case of now or never (at least now, or later than 4 days). So we headed out between the reefs and are now making our way up the coast. Our hope is to make it in to a safe anchorage before the wind picks up froim the north again. The brave ones are making a go for foul bay, while we want to play it safe and seek shelter tomorrow. Hopefully we can then find another window to cross foul bay in not too long.... We're in company with the sweedish yacht Nabob. PS! Had a few hours nice sailing today, so no complains.

Det er sikkert mange dilemmaer knyttet til det å seile her i Rødehavet, men vårt aller største "problem" er været. Den eneste måten å komme seg nokenlunde smertefritt nordover på, er å vente på stille, eller svake nordlige vinder, og motorseile det en klarer. Her ligger dilemmaets kjerne; det er jo i rolige forhold det er bra snorkling og annen utforsking fra ankringene. I tillegg blir jo ikke problemet mindre, når været endrer seg hvert minutt, og værmeldingene likedan. Merk at vær og værmeldinger ikke alltid stemmer overens, likevel der det det eneste vi har å forholde oss til -og vi sjekker sikkert 6 ganger om dagen nå.... Alt dreier seg om vær!!! I morgesdro vi fra Suakin i tro om at det beste var å ta en kort dagsetappe til Port Sudan i dag, ankre der over natten -og fortsette i morgen. Da vi nok en gang lastet ned værmeldinger underveis, så vi at det hadde endret seg mye -det var nå eller aldri (i hvertfall var det nå, eller ikke ila de neste 4 dagene). Så da satte vi kursen ut mellom revene, og er nå på vi nordover over natten. Håpet er å komme seg inn på en trygg ankring før vinden tar seg opp fra nord igjen. De modige kjører på, og vil krysse Foul Bay nå. Vi forsøker å kjøre safe, og vil søke ly i morgen. Forhåpentligvis kommer et nytt vindu om ikke så lenge, så vi kan komme oss over den berømte bukta vi og (beryktet for tøffe forhold og null trygge ankringer). Vi har selskap av den svenske båten Nabob. NB! hadde et par timer suveren seiling i dag, så ingen klager!