Bawean -still

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 30 Sep 2008 06:44
The Australian yacht Purnama had kindly enough offered us their spare battery. We've installed it, so that it'll take us only a second to connect it of our last battery also collapses (it is in pretty bad shape). We can keep their battery until we get new ones in Malaysia. Another boat also offered to buy us batteries in Bali and bring them here. People are very nice. We are now waiting for Xanadu to come up from Bali so we'll have company sailing up to Singapore/Malaysia -in case we don't have enough power to run instruments at nighttime. Aeems like we'll leave in two days.

Den australske båten Purnama har tilbudt oss å låne et batteri for å hjelpe oss til Malaysia, der vi kan få tak i nye batterier. Vi har insstallert batteriet slik at det går fort å kople det inn om vårt siste batteri skulle kollapse (det er i ganske dårlig forfatning, vårt altså). Andre båter har også tilbudt å kjøpe nye batterier til oss på Bali og ta dem med hit. Det er utrolig snillt, men kan bli komplisert ettersom vi har svært liten plass ombord til å plassere batterier, om de ikke passer eksakt, kan vi ikke bruke dem. Så å låne et er en bra løsning. Vi ligger enda her på Bawean. Venter på at Xanadu skal komme opp fra Bali slik at vi kan ta følge med dem videre til malaysia i tilfelle vi ikke har nok strøm til å kjøre instrumenter om nettene (når vi ikke får noe inn på solcellene). I tillegg er det utrolig mye fiskefeller og store tømmerstokker i vannet nordover, så det kan nok være OK å være i nærheten av andre båter. I mellomtiden rydder og mekker vi litt. Har også vært på marked i dag, og skal snart ta en tur på stranda for å brenne søppelet vårt (her finnes ikke en eneste søppelbøtte, de lokale hiver søpla i hagen, eller på sjøen). På land er vi til stor underholding for de lokale. Hvit hudfarge, store neser og lange kropper (jepp, også jeg er lang her) er visst ikke hverdags. Vi får vann fra vannkilden deres til å vaske klær. De sier at vi også kan drikke det, men det er fullt av frosker, rumpetroll og annet, så ville nok ikke blitt så bra å drikke. Alt vel :)