Cid harbour, Whitsunday Island

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 8 May 2008 09:46
20:15.465S 148:56.602E

After having had a few nights at very swell-prone anchorages, we are looking forward to a really nice and quiet night here at the anchorage in Cid harbour. We'¨ve had fantastic sailing the last few days. Todays sail was a nice long spinnaker leg in smooth seas. Tomorrow we'll go to Hayman Island to try the snorkeling there. Also we need to go into Airlie Beach to get food supplies -and find a rigger. Anyway, we'll hang around here for a few days of more island exploring and snorkeling -while the weather is still good.

Etter en nattseilas og deretter 2 netter på urolige ankringer med havdønninger stående rett inn på ankringsplassen, har vi nå kommet oss i litt mer skjermete omgivelser. Her er vannet flatt og det er stille og fint. Vi gleder oss til en hel natts søvn.

Vi skal riktignok ikke klage, for helt siden vi forlot Fraser Islans, har vi hatt super seilvind. Ikke for svak, og ikke for sterk -akkurat passe, og fra riktig retning. Vi har til og med lett fram det rosa uhyret (spinnakeren) igjen, og det har gitt oss et par ekstra knop innimellom (kan trenge det når vi seiler i 2 knops motstrøm).

Vi kommer til å flytte oss mellom ulike ankringer her rett i nærheten og prøve ut snorkling på de mange rev og koraller de neste 4-5 dagene. I morgen står Hayman Island for tur.

xxx E&J