Beautiful day

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 28 Apr 2009 16:37
36:09.190N 028:59.200E

Enjoyed good sailing today; light winds, smooth seas and fantastic scenery (snowy mountains). When leaving the anchorage today we could see two other sailing yachts, which turned out to be sweedish "Nabob" & "Eos". Nabob was held back in the channel and left Port Said the day after us, while Eos left the same day, but chose a different route. They both had very rough weather last night, so we made a lucky escape in our turkish anchorage. A good nights sleep makes all the difference, and sailing is far more pleasant today than it was pre-sleep (yesterday). Timing is not perfect though, will arrive Rhodes just after dark if we push it, or a few hours before daybreak if we slow down.... Trying for sunrise tomorrow morning. Can't wait to eat some real greek food -and get warm again (must be warmer there than here, right??).

Vi har kost oss med fin seiling i dag; lette vinder, lite sjø og flott utsikt (tyrkiske snøbelagte fjell). Temperaturen gir oss litt følelse av påskeseilas på vestlandet. Da vi kom ut fra ankringen i morges, kunne vi så vidt skimte to andre seilbåter over horisonten. Dette viste seg å være de svenske båtene Nabob og Eos. Nabob ble forsinket i kanalen og forlot Port said dagen etter oss, mens Eos dro samme dag, men valgte en annen rute. De hadde hatt ordentlig ruskevær i natt, så vi slapp godt unna ved å ankre i natt. I dag har det vært superfint, håper det fortsetter utover natten. Det gjør en fantaskisk forskjell å ha fått sovet en natt. Stemningen er bedre, og vi nyter seilasen. Ankomsten til Rhodos har vist seg å være vanskelig å time. Om vi pusher, kommer vi frem rett etter det er blitt mørkt. Om vi somler alt vi kan, kommer vi frem før det er blitt lyst. Vi går for mulighet to; somle alt vi kan -og litt til og komme frem ved soloppgang. Vi gleder oss til å treffe mamma & Rolf - og til gresk mat -og en god varm dusj.