Magic

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 19 Mar 2009 18:10
Suakin is a magic place. Probably the worst case of poverty we ever witnessed. People here seems like true survivors, and are very friendly. Like stepping back 1000 years in time. Old ruins of a whole town was seen to the right as we slosed in on the anchorage yesterday. Striking scenery. Went to the market today and were overloaded with impressions; poor people, welcoming people, goats, donkey carts moving people, water or other, camels, lots of stalls.... Hard to describe.

Suakin er helt spesielt. Når det gjelder fattigdom, har vi nok aldri sett noe så ille før. Skitne og i hullete klær, ønsker de oss velkomne. Det er som å gå tusen år tilbake i tid. Suakin er praktisk talt en hel by i ruiner. Mange av ruinene passerte vi i går på vei inn mot ankringen. Mot de ørkenlike omgivelsene og med fjell så vidt synlige i bakgrunnen, var det et spektakulært syn. Vi har vært på marked i dag, og er stappfulle av inntrykk; masse mennesker og dyr, fattige mennesker, smilende mennesker, masse geiter, esler som trekker små slitne vogner fullastet med vann eller annet, kameler, telt, skur, salgsboder..... Dette kan vanskelig beskrives.