Westerlies

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 6 Jun 2009 18:20
Still here in Fuengirola having a good time. Spent a few luxury days at our friends house with fantastic meals, proper beds, washing machine (jepp, we did bring all our laundry), swimming pool, shower, dishwasher, fridge with door (and filled with good food) -you name it. Althogh I swore I would never leave the house, Jorn convinced me to come back to the boat with him -and we have been here doing work the last few days (the usual: trying to fix engine-oil leaks, taping sails -spent about 5 sqm of dacron sticky tape, repair alarms and navigation lights etc.. ). The westerlies are still blowing strong. We may try a short hop tomorrow to a slightly cheaper marina. This will also give us a shorter distance to Gibraltar (more managable for a daysail) when the easterly wind comes (whenever that is).

Vi er fremdeles i Fuengirola -og har det bra. Tilbragte et par dager i luksus på besøk hos venner som er i et feriehus like i nærheten. Der nøt vi gourmet-måltider, gode senger, vaskemaskin (ja, vi hadde med skittentøy til minst fire maskiner), svømmebasseng, dusj, oppvaskmaskin, kjøleskap med dør (og fyllt til randen med god mat som aldri har vært på boks) -og masse mer. En halv koffert med savnede "artikler" fra Norge inneholdt 3 etterspurte bøker, Stabburet leverpostei, dundersalt, smash og salte bjørner. Julaften !!! Selv om jeg helst aldri ville forlate huset, lot jeg meg relativt lett overtale til å bli med tilbake i båten. Her har vi de to siste dagene jobbet med skadebegrensning (småting) og vedlikehold. Vanlige ting som oljelekkasje i motor, smårifter i genoa, lanterner og alarmer som svikter har igjen vært på reparasjonslista og er mer eller mindre i orden i skrivende stund. På genoaen har vi i dag brukt minst 5 kvadratmeter med dacrontape for å forsterke slitte deler og små rifter. Vestavinden blåser ennå kraftig, men vi håper å kunne klare et kort hopp til en litt billigere marina i morgen. Det vil også gjøre avstanden til Gibraltar litt kortere slik at vi lett kan rekke dit på en dagsetappe -senere, når det blåser fra øst igjen....