14:55.000N 57:03.000W

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 16 Dec 2006 18:51
Vi har det bra her på havet. Natten gikk fint, men innimellom kommer det en mengde kraftige squalls. Vi begynner å bli litt vant til dem nå, de er ikke fullt så skumle lenger. Vi har også hatt et par kraftige i formiddag og ettermiddag. Jørn har funnet frem badebukse og såpe, og bruker himmelen som dusj......jeg synes ikke det fristet.. Blir nok heller en bøtte på fordekk en dag når solen titter frem.
 
Vi har kun 259 nautiske mil til nordspissen av St. Lucia. LItt lenger enn Bergen-Shetland. Det er jo ingenting. Vi satser på å komme frem i dagslys på mandag, og holder derfor ca 5,5 knop. Det skulle få oss inn i havn til passe tid (etter at folk har stått opp, men før mørket faller på).
 
Jeg har frivakt, og Jørn sitter i cocpit. Han klunker på gitar, og er litt misfornøyd med at han mangler "bruksanvisningen". Vi tok med en barnegitar fordi denne tok mindre plass. Det var nok ingen som tenkte på at Jørn ikke har et barns hender -han få ikke plass til fingrene. Og for å være ærlig ser det hele ganske komisk ut. Det er nok ikke bare fingrene som er for store for gitaren. Han mener han kan få byttet til seg en normal gitar for en flaske rom ila turen. Vi får se.
 
Det er lørdag, og pizzadag i dag. Været er faktsik overraskende bra til å være pizzaføre, selv om det ruller ganske godt. I morgen, søndag, blir turens siste egg og bacon frokost. Vi har faktisk måttet rasjonere på eggene for å få nok til siste søndagsfrokost. Vi hadde med oss 90 egg.... Også vann, er vi ganske så tomme for. Etter opptelling har vi heldigvis igjen så vi får drikke 2 liter hver daglig til vi kommer inn (vi har jo også en manuell watermaker som kriseløsning om det skulle være nødvendig)
 
Skulle prøve å lage en liste hvor jeg graderte utstyret ombord, etter hvor nyttig -eller unyttig- det har vært på turen. Listen er avlyst fordi jeg ikke kunne komme på noe som er lite brukt. Av de tingene vi ikke kunne klart oss uten, kan jeg nevne vindror, duogen, radar -og bimini.
 
Vi fikk laget en bimini (soltak) i Las Palmas til en stor sum penger -synes vi da. Nå mener vi den er verdt hver krone. Om noen lurer på om vi er blitt solbrente underveis, kan jeg fortelle at man blir ikke spesielt solbrent med fullt regntøy... Om det er sol holder vi oss i skyggen under biminien når vi er på vakt, og er stort sett under dekk når vi ikke er på vakt.
 
Skal nå forsøke å sove litt før pizzaen skal fortæres. Det er vanskelig å forstå at vi snart er fremme. Har liksom ikke helt klart å ha et forhold til avstander og tid mens vi har vært her ute. 3 uker til havs har gått kjempefint, om om vi måtte vært lenger hadde det også gått bra, men når man først har begynt å tenke på ankomst og sette en tid.. da blir man fort litt rastløs om man skulle bli forsinket.
 
Jeg vet ikke helt hva vi forventet, men alle ombord har vel følelsen av at været til tider var tøffere enn vi trodde det skulle være på denne strekningen. For Jørn og meg, er det forsåvidt bra at det ble litt tøft. Båt og utstyr har klart seg utmerket, og vi er blitt litt mer avslappet i forhold til hva vi kan tåle av vær. Spesielt det at vindroret har greid seg fint på platt lens i store bølger, var en positiv oppdagelse.
 
Klokken 12 hver dag, har jeg vært på radionett via SSB. Her leses værmeldinger, beskjeder fra andre båter, eller fra arc ledelsen -og i tillegg oppgir vi posisjoner. Dette har vært gøy, og nå kjenner jeg flere stemmer som yacht 234, 216 e.l. Det blir veldig gøy å komme frem og møte disse menneskene jeg har snakket med hver dag. Gleder oss også til å treffe andre kjente, og høre hvilke opplevelser de har hatt på overfarten....
 
God helg