Ultimate test of cooperation skills

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 26 Feb 2009 10:30
Doing good out here, despite a few issues concerning 25 yachts trying to do the same speed and cource. Telling you; not easy. This is the ultimate test of cooperation skills and patience..... Feel very safe though. Have had small speed boats, presumably fishermen speeding trough the group all morning. Also had a larger vessel towing 3 speed boats (this is how they've described a few pirate vessels) following the group for a little while. The organizer ordered all yachts to go closer in formation, and the boat went slowly trough the group and headed north without approaching any of us. Speed is quite high for us, but keeping up. Had to regroup to a position closer to center as have no more speed to give if required.

Vi har det bra her ute, selv om synkronseiling ikke er vår sterke side (eller noen annens sterke side heller). 25 seilbåter som skal gå samme kurs og fart, det må bli litt kluss av det. Det er alltid noen som ikke følger med, noen som holder på å kjøre ned andre osv. Den ultimate test på samarbeidsevne og tålmodighet. En båt blir tauet av lederbåten fordi han ikke klarer å gå fort nok. Vi henger så vidt med, men det går ganske fort. Måtte bytte plass i gruppa for å ligge nærmere senter ettersom vi ikke har noe fartsoverskudd (vi går for full motor og fulle seil) om det skulle trengs å samle gruppen tettere. Har hatt uttallige speedbåter som har sust gjennom gruppa, antakelig bare fiskere. En litt større fartøy med 3 speedbåter på slep (akkurat slik som de beskriver piratbåtene) fulgte oss en liten stund. Lederen av gruppa vår ga beskjed om å gå tettere sammen, og da forsvant båten nordover. Akkurat i ferd med å finne tilbake til våre plasser igjen, etter sammenklumpinga. Vi føler oss veldig trygge her ute, så vi gjør så godt vi kan for å henge med gruppa (ingen blir etterlat her ute, men vi vil helst ikke sinke alle andre). Ingen fisk, men hjemmelagde kjøttkaker i kjøleboksen. Diger flokk med pilothval har fulgt oss et par timer. Prøvder å få tatt bra bilder.