Going slow

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 23 Sep 2008 00:22
08:04.770S 115:07.250E

Long day again today -and did not get very far even though burned a month worth of diesel. The night was not so good as the wind was screaming. When leaving in the morning, the catamaran Ten which was in there with us, discovered his anchor was stuck. I would not let Jorn dive to 30 meters deep on his own when he's been so sick, but luckily we managed to get hold of two local divers which got him loose. After 3 hours delay, we finally got going, but wind and current was against us, and we could not do any progress towards NW. Jorn also discovered our outboard had saltwater in the gear oil (apparently bad news), so we decided to anchor again for the night and try to get to Lovina beach on N side of Bali this morning. Had a rolly, vut safe night and are now leaving for lovina. Engine is leaking more oil (main engine), than usual, so he's going to have to look at that as well. Guess we're staying on Bali for a bit more :)

Vi kom ikke så langt i går, selv om vi brant like mye diesel som vi normalt bruker på en måned. Vi sov dårlig om natten fordi vinden hylt i riggen hele natten. Halv 6 var vi derfor klare for å lette anker og komme oss videre. Katamaranen Ten, som var på samme ankring, oppdaget at ankeret hadde satt seg fast i noe på 30 meters dyp, og han kunne ikke komme løs. Jeg ville ikke la Jørn dykke så dypt alene når han har vært så syk, men heldigvis klarte vi å få tak in to dykkere fra landsbyen på stranden. De fikk ankeret løs, så etter 3 timers forsinkelse kom vi oss endelig avgårde. Utpå hadde vi alle typer forhold, ingen av dem gav oss særlig fremdrift. Stort sett var det motvind og motstrøm. Å sette til havs ble avlyst. Jørn oppdaget av jolle-motoren hadde salvann i girhus oljen (det er visst ikke bra), så vi bestemte oss for å ikke forlate Bali før han hadde sett på problemt, og satter dermed kursen mot Lovina beach på nordsiden av Bali. Etter morgenens forsinkelse, klarte vi ikke å komme oss frem før det ble mørkt, så vi ankret langs kysten igjen, og skal nå gå videre mot lovina, etter nok en rullete natt. Motoren lekker mer olje enn normalt, så Jørn må nok ta en titt på det også. Dermed ser det ut som om vi blir på Bali litt til. Ikke akkurat den værste plassen å være, så vi klager ikke.