Kupang

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 31 Jul 2008 15:03
10:09.664S 123:34.189E

Siste del av seilasen hit til Kupang var fantastisk fin. Vi holdt spinnaker opp stredet nesten helt inn mot ankringen. Den siste biten tok vi det roligere; ryddet båt, dusjet og blåste opp jolla. Vi var klare for Kupang. Første utfordring var å få satt ankeret. Her er over 100 båter, veldig dypt og bunnen er full av søppel. Vi fikk godt feste, men ligger mye dypere enn vi liker... Første del av innsjekking gikk smertefritt, to offierer fra karantene kom ombord og vi skrev under på at vi ikke har rotter ombord. Så stoppet det litt opp. Custom krevde at alle båtene skulle betale importavgift tilsvarende 10-75% av båtens verdi (avhengig av hvem man treffer på). Rally arrangørene jobber med å løse saken (at vi skal slippe å betale) med hjelp fra borgermester ol. I mellomtiden blir alle båtene utstyrt med digre klistremerker som sier at båten er i en slags arrest -tror vi . Vi ikke har lov til å forlate Kupang. Det ble ingen innsjekking av custom på oss i går, så vi lagde litt god mat i båten og gikk tidlig til køys. Vi våknet tidlig i dag og brukte morgentimene på å gjemme unna ting som kan lett kan stjeles. Alt av løse tauer og blokker er fjernet fra dekk. Klokken 10 i formiddag, hadde fremdeles ingne sett custom, men utpå dagen begynte de å klarere inn båter. I mellomtiden blåste det opp og båter begynte å dregge. Flere drev helt ut av havnen før en rekke gummibåter fikk buksert dem inn i grunnere vann igjen. Omtrent 15 båter var på frifot i formiddag uten at noen var ombord i dem. Alle ble hentet av andre båteiere og slapp fra hele bruduljen uten en skramme. Så mens noen koste seg på land, kjørte de andre rundt på ankringen for å redde den ene båten etter den andre. Vi klarte oss bra, men hadde nederlandske Antares 15 meter rett bak oss og måtte holde oss klare i tilfelle vi skulle løsne. De flyttet seg heldigvis i ettermiddag, og vi kunne endelig ta en tur i land -til vårt første møte med Indonesia. Førsteinntrykket er mildt sagt kaotisk. Vi fikk unnagjort litt flere officielle besøk og skjemavelder, men er fremdeles ikke klarert, siden custom båten også dregget og forlot ankringen. I kveld har vi vært på Teddy's bar og spist superbillig mat. Det er litt overveldende mye oppmerksomhet som følge av å være gjest her og blond. Det er også en haug med mennesker som skal selge oss varer og tjenester, men mange er noen lurendreiere.... I morgen forsøker vi oss igjen på innklarering, og det langsomme prosjektet å få tak i diesel. Så er vi klare for sightseeing og morro.

The last part of our trip was fantastic. We carried our spinnaker all the way towards Kupang and did over eight knots being pushed by nice current. The last bit, we slowed down a bit, cleaned the boat, had showers and got the dinghy in the water (yes underway, we knew we needed the dinghy to bring officials onboard). We were ready for Kupang and Indonesia. Our first challenge was to get the anchor sett properly. There were already about 100 boats in the anchorage, with deep water and foul bottom. We dug in OK, but are in a lot deeper than we like. First part of our official clearing was fast and efficient. Two quarantine officers came onboats and we signed papers stating we don't have rats onboard.After this, our clarance stalled. Custom was requiring yachts to pay a imiport duty, or bond, corresponding to 10-75% of the yachts value to clear in to Indonesia. The rally organisers are working on solving this isssue. In the mean time all boats get big stickers saying yacht is empounded -not allowed to leave Kupang. Anyway, we couldn't get cleared yesterday, so we had dinner on the boat and went to bed early. This morning we woke up at about 5 and started hiding away things on deck that can easily be stolen.At ten o'clock custom had still not been seen, but later in the day they got quite a few boats cleared. At the same time the wind picked up and boats started dragging anchor. In a few hours, about 15 bots went adrift while their owners and crew were having fun ashore. The rest was running around in dinghies trying their best to secure the loose boats. We seemed to be holding, but had one boat very close behind, so we couldn't leave the boat. They were nice and moved this afternoon, so we could finally get ashore for our first meeting with Kupang. First impression was chaotic We did a lot more official stuff and are almost done. However, we still ned to be visited by custom, as their boat also dragged anchor today and they had to leave. We had nice and cheap dinner at Teddys bar at the beach. Tomorrow we'll try again to be clared by custom, and then we can start sightseeing and have fun (after going through the lengthy and complicated process of getting fuel).