Kalimutu

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Fri 15 Aug 2008 10:54
We had a full day of sightseeing yesterday, starting off from the boat at 04 in the morning. In company with Blue Moon we'd hired a car, with driver, who
took us safely to see the three coloured (green, black and brown) crater-lakes on top of the vulcano Kalimutu. We alos visited several villages and had a fantastic day. As more boats are comming our way, we've decided to keep moving. At 06 we picked up the anchor and sailed off. Heading west at the moment.

Vi var turister i går. Forlot båten klokken o4 om morgenen, og var på farten til langt på kveld. Sammen med Blue Moon hadde vi leid bil med sjåfør for å komme oss til vulkanen Kalimutu. På toppen der ligger tre krater-innsjøer, berømte for sine spesielle farger; nå grønn, svart og brun. De lokale tror at når man dør går sjelen til en av disse innsjøene; unge til grønn, eldre til brun og sjelen til dem som har levd et "dårlig" liv ender i den svarte innsjøen (tror det var sånn det var...). Alfredo var en god sjåfør, her kunne ingen av oss kjørt selv.... Etter vulkanen besøkte vi like landsbyer og serverdigheter. Flott tur. Siden mange båter ligger hakk i hæl og er på vei vestover mot oss, bestemte vi oss for å fortsette vestover. Klokken 06 i morges tok vi opp ankeret, og er nå på vei videre.