Portland Roads

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 14 Jun 2008 05:10
12:35.574S 143:24.325E

Had another sleepless night last night, but a fantastic sail today. Saw a giant turtle, a huge sea snake and two dophins on our way. Sailed 60 miles, averaging 7.1 knots today and just anchored up outside a tiny settlement called Portland Roads. The anchorage is windy and rolly. Can't win every time :)

Sov ikke spesielt godt i natt, og var egentlig klare til å seile klokken 03 i natt. Det var svart ute, så vi utsatte til 06. Har hatt en super seilas i dag, og sett en diger skilpadde, en lang sjø slange og to delfiner. Det blåser fremdeles godt og vi seilte i dag 60 nautiske med et gjennomsnitt på 7.1 knop. Vi ankret akkurat opp i en ubeskyttet (desverre det beste i området) bukt utenfor et sted kalt Portland Roads. Her finnes visst ikke annet enn en postkasse, en vei (som visstnok fører til en flystripe -langt unna en plass), en søppelkasse og et offentlig toalett. På ankringen er det plenty av vind og bølger, men vi har ihvertfall supergod plass rundt ogg og trenger ikke være bekymret for å treffe noen ila natten. Vi fortsetter nordover i morgen tidlig. Alt vel i blåsten.

xxx E&J