Lewoleba, Lembata island

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 9 Aug 2008 08:24
08:22.083S 123:24.512E

We finally got rid of the strong counter current -and got a nice breeze- yesterday morning. So after a night of motoring, we got a nice few hours of fast sailing at the end. The night was qiute event-free, except that there was a lot of phosphouros (don't really know what it is called in english, but small things in the water that glows in the dark), and I saw dolphins and big whales glowing in the dark under the surface. We came in to the Lamakera strait just when the tide was about to turn against us, but the anchorage at the bottom of the strait was absolutely packed, so we decided to keep going. We had to fight the current, but by staying very close to shore, we avoided the strongest rips. We got the anchor down OK, and the anchorage seemed nice enough, but as soon as the tide turned, we were all in trouble, and boats started hitting each other. We've been ashore a couple of times, when the tide has been right. The village is nice, with friendly people and a big fruit- and vegetable market. Now the tide is about to turn again -and a steel boat has anchored too close to us, so we're have to stay here to make sure we're not hit. Probably, we'll head west tomorrow, to get away from the biggest group of boats.

Vi kom oss til slutt ut av den kraftige motstrømmen, og fikk en fin bris, i går morges. Så etter en hel nbatt med motorkjøring, fikk vi et par timer med rask seiling mot slutten av turen. Natten var uten store hendelser, vi så et par store skip, men ingen fiskebåter eller skumle nett. Det var masse morild, og jeg så både selvlysende delfiner, og digre hval. Vi kom inn mot Lamakera stredet, med slående vakker natur, mellom vulkaner som spytter røyk, akkurat i det strømmen skulle snu mot oss. Ankringen der vi hadde tenkt å vente på medstrøm, så veldig full ut, så vi bestemte oss for å gå videre tross motstrøm. Ved å gå helt opp til strandkanten oppover stredet, unngikk vi den sterkeste strømmen, og kom oss opp til landsbyen her. Vi ankret OK, i god avstand fra alle andre. Ankringen så rolig nok ut, men så fort strømmen snudde, ble det helt kaos og båter begynte å kollidere. Vi har vært på land et par ganger, men forsøker å være i båten når strøm og vind går i motsatt retning. Landsbyen er sjarmerende, med vennlige mennesker og bra frukt- og grønnsaksmarked. Vi spiste lunch på land i dag, men nå har en amerikaner ankret rett ved siden av oss, og strømmen er i ferd med å snu. Det ser ut som om vi ikke vil bli truffet, må vi flytte selv.... Antakeligvis seiler vi videre i morgen tidlig, for å finne en rolig ankring med litt mindre enn 100 båter :)