Mooring

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 26 May 2009 05:43
Still here. Going inot a marina to have the hydraulic gear fixed is out of the question (cheaper to buy a new boat -almost), but we've met this guy who owns a mooring here on the beach. Only, it's not fully set up with chains and ropes yet, so Jorn is diving this morning, so that we can hang on to this mooring (no costt) while having the gear fixed. The electrical anchor winch also needs fixing, so we'll see if we can get parts here. Apparently we're in the right place. Mallorca has the most boat repair places and people in Europe. Went to Palma town yesterday and spent the whole day checking out groceries in fancy supermarkets....

Vi er her ennå, på Palma Nova, rett nord for Magaluf. Det er bestemt at å legge "Silene" i marina for reparasjoner på gir og ankervinsj er helt uaktuelt (nesten like dyrt som å kjøpe et hotel....). Vi har derimot møtt en fyr i båt her som har en moring på stranda. Betongblokkene ligger klar på bunnen, men moringen er ikke ferdig montert med kjetting, tau og bøye ennå. Jørn har funnet frem dykkerutstyret og skal montere moringen nå i morges, så får vi bruke den gratis mens vi venter på å få motor og ankervinsj igang igjen. Vi blir liggende veldig eksponert fra N og E, men så lenge det ikke blir uvær burde vi være trygge (om det blir behagelig er vel en annen sak). Vi var i Palma med buss i går, og brukte hele dagen på å sjekke ut varer på fancy supermarkeder......